1970-luku tarjottimella

Mennyt makumaailma avautuu Tampereella.

Valokuva 18.06.2020 06:00
Tero Alanko
Karpalohyytelö kuuluu Juhani Riekkolan kuvaamiin jälkiruokiin.
Karpalohyytelö kuuluu Juhani Riekkolan kuvaamiin jälkiruokiin. © Juhani Riekkola

Kun kotitalousopettaja Eeva Junkkari-Riekkola poikkesi Tampereen Kauppahallissa, kauppiaat utelivat häneltä seuraavan viikon Tiistaitarjottimen reseptejä. Niihin kannatti varautua, jos se oli mahdollista.

Aamulehdessä 1974–1978 ilmestynyt ruokapalsta vaikutti pirkanmaalaisten perheenäitien ostoskäyttäytymiseen. Jos Tiistaitarjottimessa oli ohje madekeiton laittamiseen, se tiesi jonoja Kauppahallin kalakojuille.

Kun Eeva Junkkari-Riekkola (1944–2001) ja hänen miehensä, valokuvaaja Juhani Riekkola (s. 1932) ottivat Tiistaitarjottimen hoitaakseen, pariskunnalle annettiin kolme ohjetta. Valmistusaineiden tuli olla helposti hankittavissa Kauppahallista tai Tampereen ruokakaupoista. Jokaisen lukijan piti kyetä tekemään annokset ohjeita noudattamalla. Ruokien piti olla edullisia ja terveellisiä.

Valinnat
Esseitä

Epävarmuuksien paljastamisesta tuli muotia sosiaalisessa mediassa ja kirjallisuudessa.

tietokirja

muistelmat

levy

levytärpit

Gourmet

Äyriäisten valikoima on entistä rikkaampi, myös valmistuotteissa.

Sisältö