Yllätyskäänne Trevoc -jutussa: vahingonkorvausten määrä voi pudota yli puolella miljoonalla eurolla

Ulkoministeriö, Supo, Tulli ja Helsingin poliisilaitos ovat täsmentäneet huomattavasti vahingonkorvausvaatimustensa määrää.
Kotimaa 10.4.2015 12:34
© KIMMO MÄNTYLÄ / LEHTIKUVA

Asianomistajina olevat viranomaiset vaativat Trevocilta alun perin vuoden 2014 lopulla yli miljoonan euron korvauksia. Ne perustelivat vaateita muun muassa sillä, että ne olivat joutuneet luopumaan Trevocilta hankkimistaan seurantalaitteista. Trevocin epäiltiin salanneen omistus- ja rahoitusjärjestelyjään viranomaisasiakkailtaan ja erehdyttäneen niitä ostamaan seurantalaitteita ja muuta tekniikkaa 1,2 miljoonalla eurolla. Tästä oli koitunut asiakkaille taloudellista vahinkoa.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan uusi tilanne johtuu siitä, että korvausvaatimusten loppusummasta on nyt poistettu kaikki kertaluonteisiksi katsottavat ja teknisesti loppuun käytetyt tuotteet ja palvelut. Tämä koskee myös tuotteita, jotka ovat edelleen hyödynnettävissä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaatimuksista on pudotettu pois sellaisia tavaroita ja laitteita, jotka eivät ole Trevocin tekemiä. Trevoc on esimerkiksi hankkinut erilaisia akkuja, johtoja ja kameroita, jotka se on ostanut ja toimittanut eteenpäin nollakatteella.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu