Ylen päätoimittaja sai murhaavan palautteen – Atte Jääskeläinen suosinut eliittiä ja rajoittanut sananvapautta

Professori Olli Mäenpää esittää, että Ylen painostaminen kriminalisoitaisiin Yle-laissa.
Mikko Niemelä
Kotimaa 15.5.2017 16:43
Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään Yle-selvitys on tiukkaa luettavaa Ylen johdosta ja siitä, kuinka se johtaa Ylen uutistoimintaa. ”Yleisarvosanana” Mäenpää toteaa, että Yle toimii ”riippumattomasti”, mutta sitten alkaa professorin selvitystyön vyörytys. Mäe...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Selvitysmies haluaa siis Ylelle vallan vahtikoiran roolia. Ylen uutisten ja ajankohtaisohjelmien katsoja näkee heti, että Ylestä on tullut hallituksen sylikoira. Ylen hallituksen rooli on erikoinen. Hallitus ei ole Ylen riippumattomuuden suojelija. Wilhelmsson korostaa, että hallitus valitaan vuosittain. Tässä on se riski. Hallitus saa jatkoajan vain, jos se toimii niin kuin maan hallitus odottaa.

”Eliitti on saanut Ylen uutisoinnissa erityiskohtelua.”sanoo toimittaja. Mihin tämä lause perustuu. En ainakaan tuosta jutusta löydä muita, kuin Sipilän. Nykyinen hallitushan onkin kuristanut yhtiön taloutta sotkemalla Ylen budjettirahoitusta. Hallitus on myös ohittanut eduskunnan Ylen taloutta koskevissa asioissa. Vahtiminen ei onnistu, jos luu on vahdittavan käsissä?
Yle on kansalaisten (eduskunnan) yhtiö, ei hallituksen.

Olli Mäenpää hurskastelee. Yle on aina ollut poliitikkojen ohjauksessa. Poliitikot eivät halua riippumatonsa Yleä mutta eivät kehtaa sitä sanoa. Poliitikot eivät halua sananvapautta. Ei tässä ole mitään uutta. Journalismi on kovin moniselitteistä. Yle ei ole kansalaisten yhtiö yhtään sen enempää kuin muukaan valtionyhtiö. Se on hallituksen ja eduskunnan omistama tiedotusväline. Poliitikot ovat yksimielisesti Yle-veron kannalla mutta kansalaisten enemmistö ei ole.

Selvitys on yli 65 sivua. Tiivistelmässä todetaan kohdassa 1: Ylen journalistisen päätöksenteon riippumattomuus. Yleisarvio: Yle toimii riippumattomasti. Selvityksen eri kohtia voi painottaa omasta näkökulmasta, tietenkin SK näkee, että Jääskeläinen sai murhaavat arviot. SK oli tässä jutussa asianosainen ja sai huomautuksen JSN:ltä. Tästä huolimatta Ylen johdolla on vielä luottamus päätoimittajaan. Asia palautuu tähän yhteen Terrafame-uutiseen, jossa mielestäni Ylen toimittaja toimi asiattomasti. Hän pyysi pääministerin kommenttia juttuun, mutta ei malttanut odottaa muutamaa tuntia hänen vastaustaan. Sai vielä puhtaat paperit JSN:ltä, koska oli siteerannut Kansan Uutisissa ollut pääministerin kommenttia.

Hyvä, että Olli Mäenpää ” tykillä sivaltelloo, ” sillä aihetta on kumuloitunut vuosien varrella aivan liikaa.
Pm. Sipilän lapsellisen raivokas hyökkäys myöhään illalla yksittäistä toimittajaa kohtaan laukaisi patouman ja edelleen uskottavan näköisen arvion YLE:n pahasti tulehtuneesta ilmapiiristä uutis- ja ajankohtaistoimituksessa.
Vähintä olisi seuraavaksi, että Atte Jääskeläinen putsaisi työpöytänsä

Hehe, nyt katse peiliin ja jos sieltä ei löydy mitään korjattavaa niin vaikka seiskaan toimittajaksi.
YLE on punavihreä propagandakoneiston osa, jolla ei ole mitään tekemistä riippumattomuuden tai puolueettomuuden kanssa.

Nyt näitä entistä katkeria yleisiä on SK:n laatua laskemassa.

Seuraavaksi toimitus yhdistyy Hymyn kanssa samaan..
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ylegate-65464

Juttu muuten kompakti ja ansiokas, mutta ehkä lähioikoluku (Vuorikoski) olisi ojentanut Sipilän meilihärdelliä: ei se kiukkuisten viestien tulva ollut ko. veijarin omaa tekstiä, vaan forwardoituja kansalaispalautteita.

Tosin Sipilän uhriutuminen jäi vähän rempalleen, kun hän julisti luottamuksensa Yleen olevan nolla!

Todennäköisesti koko tätä rumbaa, ja vastaavia tervehdyttämispyrkimyksiä, ei olisi syntynyt, jos Sipilä olisi malttanut koostaa ne meilit yhteen dokumenttiin saattaen sen Ylelle tiedoksi sympatiapisteiden toivossa.

Peruussomalaiset ”media on vihollisemme” Ylen hallituksessa ja maan hallituksessa, selvitysmies Kalle ”ei enää ruudussa” Isokallio ja bisnessmies Hjaliis Harkimo ovat kaikki vaatineet Ylen rahoituksen vähentämistä ja toiminnan supistamista. Ylen rahoitusta on leikattu, linjana olleet Yle maksun kortukset pääminister peruutti ihan itse. Samalla yksi kansallinen TV kanava poistettiin tarjonnasta. Lisäksi siinä Veikkauksen ohjelmat poistettiin ja muuta pientä tuloja tuonutta toimintaa.

Henkilöstöä on vähennetty roimasti, iäkkäämstä päästä ennen eläkeikää.

Jos rahoituksella ensin uhkkaaminen ja sitten leikkaaminen ei ole panostusta niin mikä sitten? Kuka vastuullisesa johdossa valitsisi vielä rajummat leikaukset ja uskaltaisi edes jatkaa linjalla, jossa rahoitusta poistettaan.

Ylen suurimmat viholliset ovat poliitikot, jotka eivät kestä merivettä eivätkä uskalla avata tekemiään diilejä. Samalla Suomi on informaatiopainostuksen kohteena ulkmomaisen kohteena, niin vois kysyä liekä näillä poliitikoilla millaiset lojaalisuuden kohteet.

Mutta missä on Sanoma Oy:n ja Alma Median tutkiva journalismi? Kyllä paikallinen lähikauppias saa paikallislehden polvilleen jutusta, jossa kysellään jätteiden hoidon tai työvoimapolitiikan perään. Kolmen minuutin uutiset? Kiva naureskelu aamusella?
Lisääntyvätkä mainostlot kun Yle Teema katosi? Onko astraali-tv:llä lisää katsojia viimeinkin?

TV-lupamaksu oli aikansa tuote, se silti takasin Ylelle suojaa poliitiiselta painostukselta. Jos rahoitusmalli ei muutu, Yle onkunkin hallituksen pohjoiskorealainen etäpesäke kertoamssa hyvää jan kaunista poliitikoista ja saavutetuista tavoitteista.

Jatkoa Haukisen kommenttiin. Ja toimittaja olisi malttanut odottaa pääministerin kommenttia pyytämäänsä lausuntoon.

Sipilä: ”luottamukseni Yleen on nolla”. Sipilä siis katsoo että Ylen on nautittava pääministerin luottamusta.

Yle-vero on ikävä. Siksikin että nyt eduskunnan populistit ennen vaaleja kertovat ketkä vapautetaan seuraavaksi yle-verosta. Nyt on menossa pienituloiset (etenkin eläkeläiset), opiskelijat (vihreät), maalaiset (tulossa)……ja lopuille nostetaan maksua.
Veroon oli ilmeisen pakko mennä koska kuka hullu omistaisi TV:n kun netistä ohjelmat voisi katsoa ilmaiseksi, siksi tv-lupaan ei ole paluuta.

Kepulit yrittävät sotkea Sipilägatea todistelemalla miten oikeutettua on ohjata Ylen päätoimittajaa ja yksittäistä toimittajaakin kun niin väärin kohdellaan pääministeriä ja vaimoallekin Eduskunta-satiirissa naurettiin. Turkin tie ei ole meidän tiemme, näin se vaan on.

Heti aluksi on todettava, että Olli Mäenpää ei ole tieteen alan professori minkään kumottavissa olevan teorian mukaan. Tämä ei ole moite, mutta tarkoittaa, että hän kommentoi ja on mieltä muiden tavoin. Siksi mielipiteenä voi esittää, että hänen ajatuksensa ovat huonoja.

Verovaroin tuettu organisaatio, joka hakee riippumattomuutta kansasta ja sen edustajista on organisaation jäsenten fyysisen ja psyykkisen regression toiveiden täyttymys. Rahaa ja valtaa ilman vastuuta kansan edessä.

Olli Mäenpää ilmaisi mitä se journalistinen vastuu loppujen lopuksi on. Sama kuin hänen.

Kyse on kaiketi palatsivallankumouksesta, SK:n ympärille liitynyt ryhmä (mm entisiä yleläisiä) haluaa mieleisensä vastaavan päätoimittajan Yleen. Sananvapaudesta ei ole kyse, se toteutuu nytkin Ylessä. Keskustelut ylen lähetyksissä todistavat sen vähintään. Jääskeläisen vastustajat ovat olleet äänessä noin 75/25% toimittajie3n avulla.

Toimitusjohtaja Lauri Kiviseltä kysyttiin Yle-teemaillassa 17.5 useasti ”Miksi valehtelit HS:lle, ettei kukaan antanut kriittistä lausuntoa päätoimittaja Atte Jääskeläisen johtamisesta, kun haastattelit henkilökuntaa viime joulukuussa. Vastausta ei tullut, vaan selittelyä aivan muusta, kuin selvästi ymmärrettävästä kysymyksestä. Hallituksen puheenjohtaja Wilhelsson istui lähellä, mutta ei ollut kiinnostunut kysymyksestä. Kysymyksen esittäjät Jussi Eronen ja Jarno Liski sanoivat siinä yhteydessä, että ainakin puolenkymmentä kritisoi. Samassa suorassa lähetyksessä juontaja kysyi ministeri Anne Berneriltä oliko hän koskaan mennyt ”lankoja pitkin toimitukseen”. Berner kielsi kolmesti ”En ole”. Ylen verkossa on luettavissa, että Berner valehteli.
Berner oli nimenomaan tehnyt sitä ja yrittänyt estää kiusallisiksi kokemien asioiden julkaisemista. Vieläpä päätyen uhkailuun. Ylen verkkosivulta ne ovat luettavissa! Meillä jatkaa siis ministerinä henkilö, joka suorassa tv-lähetyksessä valehteli!