Wilson Kirwa on vuoden Rehti urheilija

Kotimaa 10.3.2011 17:00

Wilson Kirwa Juoksija Wilson Kirwa on saanut tämän vuoden Rehti urheilija -tunnustuksen.

Kirwa kilpaili juoksijana keskimatkoilla. Hän voitti useita Suomen mestaruuksia 400, 800 ja 1 500 metrin matkoilla vuosina 1998-2005. Kirwa edustaa urheiluseura Lahden Ahkeraa.

Rehti urheilija -palkinto myönnettiin Kirwalle muun muassa siksi, että hän on ”sitkeä ja peräänantamaton suomalainen”. Kirwa tuli Suomeen vuonna 1997 Keniasta, jossa hän on syntynyt. Mukanaan Kirwalla oli vain kolme t-paitaa muovikassissa. Tästä huolimatta hän saavutti sekä Suomen kansalaisuuden että menestyksen urheilijana.

Kilpailu-uransa jälkeen Kirwa on jatkanut valmentajana. Lisäksi hän on innostanut nuoria liikunnan pariin ja toiminut mukana muun muassa suvaitsevaisuusprojekteissa. Palkinnon myöntäjien mukaan lasten ja nuorten kanssa työskentely on Kirwalle tärkeää ja innostuneisuus tarttuu.

Urheilun lisäksi Kirwa on ollut aktiivinen kirjallisuuden ja politiikan saralla: hän on julkaissut lastenkirjoja, istuu Lahden kaupunginvaltuustossa ja on kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana tänä keväänä.

Rehti urheilija -palkinto on Tahko Pihkala Seuran ja Suomen Kuvalehden perustama palkinto, joka jaetaan vuosittain suomalaiselle urheilijalle, valmentajalle tai urheilujohtajalle/-vaikuttajalle.

Vuonna 2009 Kirwa kertoi ystävyydestään Simo Kaukosen kanssa Suomen Kuvalehden Kaverikuva-palstalla. Lue juttu pdf-tiedostona tästä.

Kuva Markus Henttonen.