VM siunasi verottajan 30 000 euron puuttumiskynnyksen – Verohallinto kertoi osatotuuksia

Uutisanalyysi: Oikeuskanslerinviraston tutkinta verottajan pimeiden lahjojen ja perintöjen ohjeesta on vaarassa ajautua sivuraiteelle.
Jarno Liski
Kotimaa 11.1.2018 16:14
Oikeuskanslerinvirastossa on syksystä lähtien tutkittu, onko verottajan salainen ohje perintö- ja lahjaverotuksen valvonnasta ollut lainmukainen. Suomen Kuvalehti uutisoi syyskuussa 2017, että Verohallinnon vuonna 2013 antaman ohjeen mukaan alle 30 000 euron ilmoittamatta jätettyihin lahjoihin tai ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

”Vilunkia tehneiltä perintö- ja lahjavero on ohjeen mukaan jätetty perimättä jopa 30 000–50 000 euron lahjojen ja perintöjen osalta, vaikka asia olisi paljastunut Verohallinnolle.”

Mikä merkitys on verosäädöksillä, jos niitä ei tarkalleen noudateta? Jompi kumpi pitää valita, joko verottomuuden ylärajoja on korotettava tai nykyisiä rajoja on noudatettava kirjaimellisesti. Muuten loppukin moraali rapautuu.

Jos vilunkiin puuttuminen on kustannuskysymys, ei ole ollenkaan mahdotonta, että kustannukset perittäisiin vilunkiin syyllistyneiltä. Tämänhän pitäisi olla yksinkertaista ja itsestään selvää. Mikä ihme on nyt vallalla, että joka paikassa aina vain enemmän tuetaan rahakkaiden tekemiä kieroiluja?