Ville Niinistö Länsimetro-salailuun osallistuneelle puoluetoverilleen: ”Hiton kiusallista”

Vihreiden entinen puheenjohtaja silppusi eduskunnan vieraslistansa Suomen Kuvalehden kanssa.
Kotimaa 12.10.2017 18:32
Ville Niinistö (vihr) seurasi, kun Open Knowledge Finland -kansalaisjärjestön Teemu Ropponen ja Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski tuhosivat eduskunnan kävijälistoja.
Ville Niinistö (vihr) seurasi, kun Open Knowledge Finland -kansalaisjärjestön Teemu Ropponen ja Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski tuhosivat eduskunnan kävijälistoja. © Arto Wiikari

Vihreiden kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Ville Niinistö kertoo kehottaneensa puoluetoveriaan Jyrki Kasvia toimimaan avoimemmin Länsimetro-yhtiössä. 

”Olen sanonut Jyrkille, että tämä on hiton kiusallista. Siellä sinä istut vanhana avoimuuspoliitikkona ja selittelet, että miksi jotain ei voida julkistaa.”

Kasvi on Länsimetro Oy:n hallituksen jäsen. Yhtiö on kieltäytynyt antamasta hallituksen pöytäkirjoja toimittajille. Toimittajat ovat halunneet selvittää muun muassa, millä tavalla poliitikkojen miehittämä hallitus on itse toiminut hankkeessa, jonka budjetti ja aikataulu ovat venyneet rajusti.

Vaikka kyse on täysin julkisin varoin tehtävästä hankkeesta, asiakirjajulkisuuteen velvoittava julkisuuslaki ei päde osakeyhtiöihin. Länsimetro on vedonnut salaamisessa muun muassa resurssipulaan ja osakeyhtiölakiin.