”EU päättää ensi viikon lopulla, onko sopimusta mahdollista saada aikaan.”

Ranskan presidentti Emmanuel Macron Élysée-palatsin mukaan, 6.10.

”Uusi sopimus tai ei sopimusta – mutta ei lykkäystä.”

Britannian pääministeri Boris Johnson Twitterissä, 4.10.

”No-deal ei tule koskaan olemaan EU:n valinta. Se on Britannian valinta.”

EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier, Le Monde, 5.10.

Väkivalta leimahti Irakissa

Väkivaltaisissa mielenosoituksissa eri puolilla Irakia on kuollut noin sata ihmistä. Loukkaantuneita on tuhansia. Turvallisuusjoukot ovat ampuneet mielenosoittajia kohti. Irakilaiset ovat tyytymättömiä hallitukseen. He vaativat työtä, parempia julkisia palveluita sekä korruption loppua.

Solututkijoille Nobel-palkinto

Yhdysvaltalaiset William Kaelin ja Gregg Semenza sekä brittitutkija Peter Ratcliffe ovat saaneet lääketieteen Nobelin. Kolmikko on tutkinut solujen hapen havaitsemista ja solujen sopeutumista hapen määrän muutoksiin. Tutkimusten avulla on pystytty kehittämään uusia keinoja torjua anemiaa ja syöpää.

Trump teki täyskäännöksen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on antanut Turkille luvan aloittaa hyökkäyksen Koillis-Syyriaan. Alueella on kurdijoukkoja, joita USA on tukenut. Alueella on vangittuja Isis-taistelijoita, heidän läheisiään ja al-Holin pakolaisleiri. Turkin presidentti haluaa siirtää kurdien asuttamille alueille miljoona Turkissa asuvaa syyrialaispakolaista.

Kai Telanne oikeuteen

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen saavat syytteet työsyrjinnästä liittyen Aamulehden päätoimittajavalintaan. Asianomistajana on valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski. Tapaus nousi julkisuuteen, kun SK uutisoi Anttikosken kohtelusta kesällä 2018.

Kuopion hyökkääjä vangittu

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi Kuopion kouluhyökkäyksen epäillyn 4. lokakuuta. Poliisi epäilee Siilinjärveltä kotoisin olevaa 24-vuotiasta miestä todennäköisin syin murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Teon motiivi on yhä avoin.

Poliisipuukotus Pariisissa

Neljä poliisin työntekijää sai surmansa veitseniskuista Pariisin pääpoliisiasemalla. Puukottaja on 45-vuotias uhrien työtoveri. Hän työskenteli poliisiasemalla tietokoneasiantuntijana. Tekijä kannatti radikaalia islamia, ja tapausta pidetään terroritekona. Poliisi ampui miestä hyökkäyksessä päähän.

Intiaanien luut palaavat kotiin

Kansallismuseo lahjoittaa pueblo-intiaanien luita, muumioita ja hautaesineitä Yhdysvalloille. Arvokas lahjoitus kuuluu museon Mesa Verde -kokoelmaan, jonka esineistö on 500–1300-luvuilta. Mesa Verde on Coloradossa sijaitseva pueblo-alkuperäiskansojen muinainen asuinsija.

Sisältö