”Takana on kaksi kuukautta etäopetusta ja kaksi viikkoa lähiopetusta keväällä.”

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Yle 4.8.

”Luottamus oppilaaseen korostuu, kun työ sujuu ja opinnot etenevät.”

Suomen rehtorit ry:n puheenjohtaja Antti Ikonen, Yle 24.7.

”Syksyllä tuleekin antaa erityistä huomiota uusille koululaisille.”

Kasvatustieteen professori Katariina Salmela-Aro, Yle 24.7.

12-vuotias ammuttiin

Ruotsissa 12-vuotias tyttö on saanut surmansa mahdollisesti harhalaukauksesta, joka ammuttiin ohi ajaneesta autosta. Tapaus sattui Botkyrkan kunnassa Tukholman eteläpuolella hampurilaisravintolan edustalla. Koiraa ulkoiluttaneen tytön ei uskota olleen ammuskelun kohde. Poliisi tutkii tapausta murhana.

Koronasovellus koekäyttöön

Koronan älypuhelinsovelluksen koekäyttö on alkanut Suomessa. Varsinainen sovellus tulee käyttöön syyskuussa. Tarkoitus on, että mahdollisimman moni käyttäjä lataa sovelluksen puhelimeensa. Jos käyttäjällä todetaan tartunta, saa hän koodin, joka pitää syöttää sovellukseen. Lähikontaktissa olleille tulee puhelimeen ilmoitus altistumisesta ja ohjeet.

Kylmähkö heinäkuu

Heinäkuu oli suuressa osassa Suomea 1–2 astetta tavanomaista viileämpi ja sateisempi. Hellepäiviä mitattiin kymmenenä päivänä, mikä on kuusi päivää alle keskiarvon. Kuukauden ylin lämpötila mitattiin Joensuussa, missä lämpöä nousi 27,7 asteeseen. Kuukauden alin lämpötila, –0,9 astetta, mitattiin Kilpisjärvellä.

Trump-rikostutkinta laajenee

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin kohdistuva rikostutkinta laajentuu. Tutkinta ei koske vain muutamille naisille maksettuja vaitiolorahoja. Syyttäjien mukaan Trumpin yrityksiä hallinnoivassa Trump Organizationissa olisi ollut vuosien ajan rikollista toimintaa. Trump on vuosia piilotellut verotietojaan.

Thaipoimijat metsiin

Suomeen tulee noin 3 000 marjanpoimijaa Thaimaasta. Thaimaalaiset ovat poimineet aiempina vuosina 90 prosenttia teollisuuden käyttämästä 20 miljoonasta marjakilosta. Thaimaalaiset saapuvat todennäköisesti elokuun toisella viikolla. He poimivat mustikkaa ja puolukkaa, sillä hillakausi on vähitellen ohi.

Kuningas pakosalla

Espanjan entinen kuningas Juan Carlos, 82, on lähtenyt maanpakoon Karibialle. Hänen on väitetty ottaneen Saudi-Arabian kuningashuoneelta sadan miljoonan dollarin lahjuksen rautatiehankkeessa. Syyttäjä tutkii väitteitä. Juan Carlos perusteli lähtöään halulla palvella kansaa ja poikaansa, kuningas Felipeä.

Kulmunille haastajia

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin haastajiksi ovat ilmoittautuneet kansanedustajat Annika Saarikko, Petri Honkonen ja yrittäjä Ilkka Tiainen. Keskustan puoluekokous valitsee puheenjohtajan Oulussa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Sisältö