”Tänään olen etnonationalisti, traditionalisti ja fasisti.”

Perussuomalaisten nuorten toinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen puheessaan Virossa 23.2.

”En lähde tuomitsemaan, mutta en pidä järkevänä tätä lausuntoa.”

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen, STT 24.2.

”Perussuomalaisilla ei ole sen ihmeempää yhteyttä fasismiin kuin millään muullakaan puolueella.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Yle 24.2.

Mubarak kuoli

Egyptin entinen presidentti Hosni Mubarak kuoli 91-vuotiaana sairaalassa Kairossa. Hänet oli leikattu muutamaa viikkoa aiemmin. Mubarak hallitsi Egyptiä 30 vuoden ajan, kunnes hänet syrjäytettiin vallasta vuonna 2011. Vallankumouksen jälkeen hän oli vankilassa vuoteen 2017 asti.

Vanhin pääministeri erosi

Maailman vanhin pääministeri Mahathir Mohamad, 94, ilmoitti eroavansa poliittisen kohun keskellä. Huhujen mukaan Mahathir (oik.) olisi juonitellut estääkseen kilpailijansa Anwar Ibrahimin nousun valtaan. Heti eroilmoituksen jälkeen oli epäselvää, kenestä tulee uusi pääministeri vai järjestetäänkö Malesiassa uudet parlamenttivaalit.

Hiekkamyrsky riepotteli

Saharan autiomaasta lähtenyt hiekkamyrsky häiritsi lentoliikennettä Espanjalle kuuluvilla Kanariansaarilla. Yhteensä ainakin kaksisataa lentoa viivästyi, peruttiin tai ohjattiin toiselle lentokentälle. Kaksi lentoa Suomeen peruttiin. Kova tuuli kantoi tiivistä hiekkapilveä noin 500 kilometriä Atlantin valtameren yllä.

Metsäteollisuudessa kaksi sopua

Sahojen ja vaneritehtaiden pitkät työtaistelut ovat päättyneet. Teollisuusliitto ja Metsäteollisuus hyväksyivät työriidan sovintoehdotukset. Mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden työehtosopimuksista poistettiin kiky-tunnit, mutta työnantaja voi lisätä palkallista työaikaa kolmella työpäivällä.

Saksan kristilliset ahdingossa

Saksassa kristillisdemokraattien CDU-puolue sai Hampurin osavaltiovaaleissa historiallisen huonon äänisaaliin. Puolue etsii kannatuskriisin keskellä uutta johtajaa, kun Annegret Kramp-Karrenbauer jättää tehtävänsä. Kisaan on ilmoittautunut ainakin kolme henkilöä. CDU:n johtajasta odotetaan seuraajaa myös liittokansleri Angela Merkelille.

Lahjussyyte käsittelyyn

Entistä kansanedustajaa Tapani Mäkistä (kok) syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Oikeudenkäynti alkoi 25. helmikuuta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syytteet liittyvät Mäkisen toimiin Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Kovista sateista tulvia

Leuto talvi ja sateet ovat aiheuttaneet tulvia rannikoilla. Myrsky nosti erityisesti Lounais- ja Etelä-Suomen vesistöjä tulvakorkeuksiin. Raumalla kaupungin läpi kulkeva kanaali tulvi yli ja Tammisaaressa merivesi nousi autotielle. Lapissa odotetaan poikkeuksellisia kevättulvia ison lumimäärän vuoksi.

Sisältö