”Käytökseni ja toimintani oli järjetöntä ja epäasiallista.”

Viestintäyrittäjä Marko Kulmala ajastaan Jyrki-ohjelman tuottajana 1995–1999, HS 11.7.

”Tuskin Jyrki erosi yleisestä sen aikaisesta johtamiskulttuurista.”

Tuottaja Vera Olsson ajastaan Jyrkin juontajana, HS 11.7.

”Minua pyydettiin näyttämään alushousuni (en näyttänyt).”

Toimittaja Maria Veitola Jyrki-ohjelman koekuvauksista, Instagram 11.7.

Senioritalon palo selvitykseen

Onnettomuustutkintakeskus tutkii, miksi jyväskyläläisen senioritalon palo levisi niin laajasti. Talo oli uusi, vuonna 2018 rakennettu. Palo syttyi perjantaina 10. heinäkuuta, se rajattiin, mutta se pääsi irti uudelleen ja levisi myös naapuritaloon. Talosta evakuoitiin 168 ihmistä. Palo sai alkunsa kynttilästä parvekkeella.

Tiukasti jatkoon

Puolan presidentti Andrzej Duda valittiin jatkokaudelle. Hän voitti niukasti haastajansa, Varsovan pormestarin Rafal Trzaskowskin. Trzaskowski on liberaali keskustaoikeistolainen, Duda konservatiivinen ja kansallismielinen. Yksi vaalien pääteemoista oli suhde EU:hun. Duda on vienyt Puolaa kauemmas unionista.

Siperiassa palaa

Siperiassa on palanut tänä kesänä lähes 9,3 miljoonaa hehtaaria maata, noin Portugalin kokoinen alue. Palot johtuvat poikkeuksel-lisista helteistä. Pahimmat paloalueet ovat Jakutiassa, jonne julistettiin hätätila heinäkuun alussa. Palot ovat päästäneet ilmaan valtavasti hiilidioksidia, mikä lämmittää ilmastoa.

Lisää palkkaa hoitajille

Terveydenhuollon työntekijät saavat isot palkankorotukset Ranskassa. Hallitus ja ammattijärjestöt sopivat yli 8 miljardin euron paketista. Sairaanhoitaja saa keskimäärin 183 euroa lisää kuussa. Korotuksista neuvoteltiin seitsemän viikkoa. Työntekijät järjestivät mielenosoituksia.

Viimeinkin maski

Presidentti Donald Trump käytti ensimmäisen kerran julkisesti kasvomaskia. Hän vieraili sotilassairaalassa Washingtonin lähellä. Trump on aiemmin sanonut, ettei käytä maskia ja ilkkunut sen käytöstä haastajaansa, demokraatti Joe Bidenia. Nyt Trump sanoi, ettei ole vastustanut maskeja mutta niillä on ”aika ja paikka”.

Ei enää Punanahat

Amerikkalaisen jalkapallon seura, vuonna 1933 perustettu Washington Redskins vaihtaa nimensä. Nimeä on arvosteltu vuosia, koska sen on katsottu loukkaavan Yhdysvaltain alkuperäiskansoja. Nyt omistaja Dan Snyder ja valmentaja Ron Rivera ”tekevät tiiviisti töitä kehittääkseen uuden nimen”, seura ilmoittaa.

Rajoitukset palasivat

Presidentti Cyril Ramaphosa on palauttanut tiukat koronarajoitukset Etelä-Afrikkaan. Maskin käyttö on pakollista, ulkonaliikkumiskielto voimassa öisin, alkoholin myynti kielletty. Myyntikielto vapauttaa terveydenhuollon resursseja, presidentti sanoo. Etelä-Afrikan koronatilanne on mantereen pahin.

Sisältö