”Yksi hyvä vaihtoehto on hiljaisuus.”

Toimittaja Johanna Vehkoo siitä, miten median pitäisi suhtautua trollaukseen. Journalisti-lehti 4/2020.

”Aiomme täällä Verohaullinnossa livetwiitata (– –) Ryhmä Hau -jakson.”

Verouutiset toivottaa hyvää koiranpäivää, Twitter 24.4.

”Aina on jotain tekemistä. Karanteeni ei ulotu aivoihin.”

Venäläinen naparetkeilijä Viktor Bojarski neuvoo, miten selvitä eristyksestä. HS 26.4.

Irtiottoja Jemenissä

Etelä-Jemen on julistautunut autonomiseksi alueeksi, ja välit presidentti Hadin hallintoon on katkaistu. Etelän siirtymäneuvoston mukaan hallinto on laiminlyönyt velvoitteensa ja vehkeillyt. Tähän asti osapuolet ovat taistelleet yhdessä pohjoisen huthikapinallisia vastaan. Jemenin sisällissota on jatkunut viisi vuotta.

Väärillä tiedoilla

Turun terrori-iskussa loukkaantunut Hassan Zubier on saanut syytteet törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä. Ne liittyvät vahingonkorvauksiin, joita Zubier haki iskun jälkeen. Tulotietoja oli ilmoitettu väärin. Ruotsissa asuva Zubier auttoi Turussa puukotuksen uhria elokuussa 2017 ja loukkaantui itse vakavasti.

Korona leikkaa kulutusta

Suomalaiset tekivät pääsiäisen jälkeisellä viikolla 30 prosenttia vähemmän korttiostoja kuin tammikuun viikoilla keskimäärin. Koronakriisi vähensi erityisesti ravintolaostoja, uhkapelaamista, polttoaineen hankintaa, taksiajoja ja joukkoliikennemaksuja. Tiedot käyvät ilmi S-Pankin tilastoista.

Yhdysvallat lisää koronatukea

Yhdysvallat on sopinut uudesta 483 miljardin dollarin elvytyspaketista, jolla tuetaan taloutta. Suurin osa summasta menee pienyrityksille. Maaliskuussa kongressi hyväksyi yli 2 000 miljardin dollarin paketin. Koronakriisin aikana Yhdysvalloissa yli 26 miljoonaa ihmistä on menettänyt työnsä.

Juhantalo on kuollut

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Kauko Juhantalo on kuollut nopeasti edenneeseen syöpään 77-vuotiaana. Juhantalosta tuli kansanedustaja 1979 ja kauppa- ja teollisuusministeri 1991. Ura katkesi lahjustuomioon. Hän kuitenkin palasi eduskuntaan.

Kalliit juhlat

Jalkapalloseura Everton aikoo rangaista pelaajaansa, italialaista Moise Keania koronarajoitusten rikkomisesta. Everton pidättää Keanilta kahden viikon palkan, noin 180 000 euroa. Kean piti kotibileet ja julkaisi kuvia sosiaalisessa mediassa. Brittihallitus on ohjeistanut, että tavata saisi vain perheenjäseniä.

Kiina painosti, EU myöntyi

EU:n yksikkö EUvsDisinfo muokkasi ja viivästytti koronaraporttiaan Kiinan painostuksesta, kertovat The New York Times ja Reuters. Raportti myöhästyi kolme päivää, eikä lopullisessa tekstissä puhuttu siitä, kuinka Kiina levittää harhaanjohtavaa tietoa pandemian alkuvaiheista. EU:n tiedottaja on kiistänyt väitteet.

Sisältö