Videopuheluita hoivakoteihin

Vierailukielto on kova paikka monelle vanhukselle. Eri yksiköissä kiertäviä keikkatyöntekijöitä pyritään nyt käyttämään tavallista vähemmän.

kotimaa 19.03.2020 12:00
karoliina paananen
Koronavirus on erityisen vaarallinen ikäihmiselle.
Koronavirus on erityisen vaarallinen ikäihmiselle. © RONI LEHTI/LK

Koko Suomi on velvoitettu suojelemaan vanhuksia ja sairaita koronavirukselta. Maan hallitus ilmoitti maanantaina 16. maaliskuuta, että ulkopuolisten vierailut asumispalveluyksiköihin kielletään.

Myös kotona asuvia ikäihmisiä on kehotettu poikkeustoimiin. Yli 70-vuotiaiden on mahdollisuuksien mukaan vältettävä kontaktia muiden ihmisten kanssa. Kaupassa ja apteekissa saa edelleen käydä, myös julkisilla kulkuvälineillä.

Viranomaiset ovat lisäksi korostaneet, että tässä tilanteessa perheiden ei pidä viedä lapsia hoitoon iäkkäille isovanhemmille.

Korona eli Covid-19 on vaarallisin yli 80-vuotiaille. Riskiryhmään kuuluvat myös yli 70-vuotiaat ja perussairaat, esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteja tai diabetestä sairastavat henkilöt.

Suomessa on lähes 880 000 yli 70-vuotiasta ihmistä. Toisin sanoen noin joka kuudes suomalainen kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään.

Avainsanat
Sisältö