Veikkaus salaa tiedot päätoimittajille järjestetyistä matkoista olympiakisoihin ja Lappiin – ”Emme valitettavasti voi raportoida”

Veikkaus on kestittänyt päätoimittajia matkoilla olympiakisoihin ja Lapin huviloille. Tilaisuuksissa on markkinoitu suomalaisen rahapelimonopolin erinomaisuutta.
Kotimaa 5.11.2019 13:33
Lontoon olympialaisten aikaan elokuussa 2012 Veikkauksen toimitusjohtajana toimi Risto Nieminen.
Lontoon olympialaisten aikaan elokuussa 2012 Veikkauksen toimitusjohtajana toimi Risto Nieminen. © LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus on kenties anteliain valtionyhtiö, kun tarkastellaan yhtiön kestitsemiskulttuuria erilaisissa sidosryhmätapaamisissa.

Miljardin euron tulosta tekevä Veikkaus on rakentanut vuosien varrella hyvät suhteet edunsaajiin, poliitikkoihin ja mediaan. Sidosryhmille on myös tarjottu vieraanvaraisuutta lukuisissa eri tilaisuuksissa.

Veikkaus on ajautunut kriisiin useista eri syistä. Toimittajien jutuissa osansa kritiikistä ovat saaneet Veikkausta valvovat poliitikot, Veikkauksen johto, edunsaajat ja viranomaisvalvonta. Nämä kohteet ovat luonnollisia kohteita arvostelulle, sillä valta keskittyy monopolijärjestelmässä kyseisille toimijoille.