Valekokkeja ja valelääkäreitä – entä jos huijari onkin media-ammattilainen?

KOLUMNI: Kevät toi huijarin, kirjoittaa Pasi Kivioja.
Kotimaa 12.5.2016 21:30
Pasi Kivioja.
Pasi Kivioja. © Petri Kaipiainen

Varokaa – huijarikokit huseeraavat Helsingin ravintoloissa! Iltalehti uutisoi viime viikolla Kisahallin ravintolassa paljastuneesta valekokista. Kokiksi palkattu mies kehui olevansa keittiöpäällikön tasoinen ammattilainen, joka aikoi edetä johtotehtäviin.

Mies onnistui parissa illassa pilaamaan yli 15 kiloa ribsejä, hän ei osannut paistaa perunoita eikä hän tiennyt kanan kypsennyksestä mitään. Annokset olivat sen näköisiä, ettei niitä voinut viedä asiakkaille. Keittiömestarin mukaan miehellä oli suuri ego ja suuret puheet. Mies sai lähtöpassit kahden työpäivän jälkeen.

Uutisen jälkeen Iltalehdelle selvisi, että kaupungissa on toinenkin valekokki, joka puheet ovat taitoja suurempia. Hän on väittänyt voittaneensa keittiömestareiden maailmanmestaruuden kahdesti, mutta miehen tuntevien mukaan hän ei osaa paistaa edes hampurilaisia kunnolla.