”Jotkut hakijat eivät ole lukeneet valintakoekirjaa eivätkä…perehtyneet fyysisiin vaatimuksiin.”

Koulutusjohtaja Petri Alkiora pohtii, miksi poliisikoulupaikkoja jää tyhjäksi, HS 10.4.

”Tarvitaan täsmätoimia kohtaanto- ongelmiin.”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) hallituksen kehysriihineuvotteluissa, Yle 10.4.

”Pliis ei pinkkiä.”

Kansanedustaja Satu Hassi kommentoi Tampereen raitiovaunujen väriehdotuksia, Twitter 10.4.

Viikko lyhyesti 13.04.2018 06:00
Koonnut Elina Järvinen

Viesti Pjongjangista

Pohjois-Korea on ilmaissut Yhdysvalloille, että se on valmis neuvottelemaan ydinaseriisunnasta. Kerta on ensimmäinen, kun viesti lähetetään suoraan Pjongjangista. Maat ovat viime aikoina olleet salaa yhteydessä, kertovat uutistoimisto Reutersin lähteet. Aiemmin Kim Jong-unin suunnitelmia on tulkittu Etelä-Korean välityksellä.

Tykätty nimi

Suomessa on kastettu 12 452 Aaroa, ja yksi heistä on kahden kuukauden ikäinen Aaro Veli Väinämö Niinistö. Hän sai nimensä Mäntyniemessä lauantaina 7. huhtikuuta, äitinsä Jenni Haukion syntymäpäivänä. Kastepappi oli emerituspiispa Eero Huovinen. Pojan isä, presidentti Sauli Väinämö Niinistö, julkaisi uutisen Facebookissa. 81 000 tykkäsi.

Pankinjohtaja vaihtui

Saksan suurin pankki Deutsche Bank erotti toimitusjohtajansa, brittiläisen John Cryanin, 57. Syynä olivat toistuvat tappiot, joita Cryan ei ole pystynyt kahdessa vuodessa oikaisemaan. Viime vuonna pankki teki tappiota yli 700 miljoonaa euroa. Cryanin seuraaja on pankin varajohtaja, saksalainen Christian Sewing, 47. Hän aloitti tehtävässä heti.

Myrkkyä Mäntyharjun vesiin

Noin 35 000 litraa bensiinin lisäainetta, MTBE-kemikaalia, valui ympäristöön Mäntyharjulla Etelä-Savossa. Aine oli välivarastoitu säiliövaunuihin radan varteen, 50 vaunun letkaan. Jostain syystä letka suistui kiskoilta ja kaksi vaunua rikkoontui. Kemikaalia valui vesistöön. Onnettomuuden syitä ja haittoja tutkitaan.

Puukottaja oikeuteen

Oikeudenkäynti marokkolaista Abderrahman Bouananea, 23, vastaan alkoi 9. huhtikuuta Turun vankilan auditoriossa. Bouananea syytetään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä. Ne tapahtuivat Turun Kauppatorilla elokuussa 2017. Oikeudenkäynti jatkuu toukokuulle.

Viimeinen riihi

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus neuvotteli viimeisen kehysriihensä, virallisesti julkisen talouden suunnitelman vuosille 2019–2022. Työllisyyttä parannetaan, palkkaamista helpotetaan ja myös irtisanomista. Ylivelkaantuneita tuetaan, samoin vähävaraisten perheiden lasten opiskelua. Muun muassa. Sipilän mukaan riihessä käytettiin aika asioihin, ”joissa päästään etiäpäin”.

Suomi söi jo osansa

Suomi elää loppuvuoden yli luonnonvarojen. Se on kuluttanut jo enemmän kuin uusiutuvia luonnonvaroja tuotetaan ja kasvihuonepäästöjä käsitellään. Kriittinen päivä oli keskiviikkona 11. huhtikuuta. Lasketaan, että maailmanlaajuisesti tämä päivä on elokuussa.

Julija Skripal toipui

Julija Skripal on päässyt sairaalasta Salisburyssa Britanniassa, kertoi BBC. Hän on nyt salaisessa turvapaikassa. Skripal, 33, ja hänen isänsä Sergei Skripal, 66, löytyivät tajuttomina puistonpenkiltä maaliskuun alussa. Heidät oli myrkytetty.

Korkeassa iässä

Japanilainen Masazo Nonaka, 112, on maailman vanhin mies. Hänelle ojennettiin siitä Guinnessin ennätyskirjan todistus: Vanhin elävä mies on Masazo Nonaka, syntynyt 25. heinäkuuta 1905. Nonaka istui pyörätuolissa ja söi täytekakkua.

Tuhoisa lentoturma Algeriassa

Tiettävästi yli 250 ihmistä kuoli lento-onnettomuudessa Boufarikin kaupungissa Pohjois-Algeriassa. Kyseessä oli sotilaskone, joka tuhoutui pian nousun jälkeen. Syytä tutkitaan. Koneessa oli sotilaita ja heidän perheenjäseniään. Miehistön jäseniä kuoli kymmenen. Onnettomuus on pahin Algerian lentoliikenteen historiassa.

Sisältö