”Perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Yhteistä mallia ei valitettavasti löytynyt.”

Juha Sipilä (kesk) Twitterissä 12.2. kello 20.08.

 

”Perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Yhteistä mallia ei valitettavasti löytynyt.”

Petteri Orpo (kok) Twitterissä 12.2. kello 20.08.

 

”Perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Yhteistä mallia ei valitettavasti löytynyt.”

Sampo Terho (sin) Twitterissä 12.2. kello 20.08.

 

Viikko lyhyesti 16.02.2018 06:00
Koonnut Milka Valtanen

Verkkohyökkäys olympialaisten avajaisissa

Tietotekniikka takkuili Pyeongchangin olympiakisojen avajaispäivänä 9.2. Kisojen virallinen verkkosivu kaatui ja langaton verkkoyhteys katkesi kesken avajaisseremonian. Järjestäjien mukaan syynä oli verkkohyökkäys. He kiistävät väitteet siitä, että hyökkäys olisi tullut Venäjältä.

Kuningatar kielsi pillit ja pullot

Britannian hovissa ei saa enää juoda pillillä eikä muovipulloista. Kuningatar Elisabet julisti sodan muoville työskenneltyään dokumentaristi David Attenborough’n kanssa luonnonsuojeluun liittyvässä dokumentissa. Britit kuluttavat 7,7 miljardia muovipulloa vuodessa. Vain puolet kierrätetään.

Bitcoin-bisnes asettuu Islantiin

Uusien bitcoinien ”louhinta” syö tänä vuonna enemmän energiaa kuin Islannin kotitaloudet yhteensä. Louhiminen tarkoittaa uusien bitcoinien tuottamista tietokoneella. Valuuttaa tuottavat yritykset ovat asettuneet Islantiin, jossa on paljon uusiutuvaa energiaa. Edullisen energian kysyntä on kasvanut, kun verkkovaluuttojen tuottaminen on kallistunut ja bitcoinin arvo kasvanut.

EU vapauttaa verkkokaupan

Euroopan parlamentti hyväksyi uudet säännöt EU:n sisäiselle verkkokaupalle. Päätös poistaa maiden välisen verkkokaupan esteet. Kaikille EU-maiden asukkaille on tarjottava samat hinnat ja ostoehdot.

Isis jätti Irakiin ison jälleenkorjauslaskun

Irakin jälleenrakennus maksaa noin 72 miljardia euroa, arvioivat maan viranomaiset. Neljä vuotta kestänyt Irakin ja Isisin välinen konflikti päättyi Isisin kukistumiseen joulukuussa 2017. Rahoitusta tarvitaan muun muassa yli 130 000 asunnon sekä infrastruktuurin jälleenrakentamiseen. Avustusjärjestöt ovat luvanneet hankkia Irakille 270 miljoonaa euroa.

Musta laatikko löytyi

Venäjällä on alkanut rikostutkinta koskien Moskovan lähellä sattunutta lentoturmaa. 71 ihmistä kuoli matkustajakoneen pudottua pian nousun jälkeen 11.2. Viranomaisten mukaan turman syynä saattoi olla sää, konevika tai inhimillinen virhe.

Weinstein yhtiöineen oikeuteen

New Yorkin osavaltio on haastanut Harvey Weinsteinin ja hänen yhtiönsä oikeuteen. Syyttäjien mukaan elokuvamoguli rikkoi lakia, kun ei suojellut työntekijöitään. Syyttäjät vaativat yhtiötä antamaan osan tuotostaan Weinsteinin ahdistelemille uhreille.

Äärioikeistolle äänitorvi Saksaan

Saksan oikeistopopulistipuolue AfD aikoo perustaa uutissivuston. Puolue perustaa oman median, koska ei mielestään saa riittävästi palstatilaa muualta. Saksan journalistiyhdistyksen mielestä suunnitelma ”haisee propagandalta”.

Uusi kouluammuskelu Yhdysvalloissa

Ainakin 17 ihmistä kuoli kouluammuskelussa Floridassa keskiviikkona 14. helmikuuta. Poliisi on ottanut kiinni teosta epäillyn 19-vuotiaan miehen, joka erotettiin koulusta vuosi sitten. Miehellä oli mukanaan puoliautomaattinen kivääri ja useita panoslippaita. Tapaus on 18. kouluampuminen Yhdysvalloissa vuonna 2018.

Pärmäkoskelle puolikas pronssi

Krista Pärmäkoski hiihti 10 kilometrin olympiapronssia vapaalla hiihtotavalla Etelä-Korean Pyeongchangissa torstaina 15. helmikuuta. Pärmäkoski ylitti maaliviivan samalla ajalla norjalaisen Marit Björgenin kanssa. He jakavat mitalin.

Sisältö