© Janne Tervamäki

Aikamme vainaa

Ukkola 18.01.2019 06:00
Jukka Ukkola

jukka.ukkola@hotmail.com

Hyvät anatomian opiskelijat. Olen tohtori Tulppi, ja tämän päivän aiheenamme on obduktio elikkäs ruumiinavaus. Onneksemme olemme saaneet käyttöömme aivan erinomaisen vainajan, joka pötköttää meillä tässä näin. Tämä on tyypillinen monikuolematapaus, eli suomalainen mieshenkilö, jolle on kertynyt ainakin kymmenkunta pätevää kuolinsyytä.”

”Aloitamme viiltämällä auki tämän vyötärön – näin. Kuten havaitsemme, siihen on päässyt iskemään vakavanlaatuinen kokolihavajaus. Punaista, prosessoitua lihaa ei näy ollenkaan, vaan pelkkää valkoista läskiä. Tällaista ilmiötä sanotaan keskivartalolihavuudeksi tai myös omenalihavuudeksi, joten on mahdollista, että se johtuu liiallisesta omenoiden syömisestä. Oikein kelvollinen kuolinsyy joka tapauksessa.”

”Kun tästä jatkamme vähän ylöspäin, uh-huh, löydämme keuhkot – tai sen mitä niistä on jäljellä raitisilmamyrkytyksen jäljiltä. Ei näillä olisi pitkään elänyt, vaikkei olisi ehtinyt muuhun kuolla.”

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sisältö