© janne tervamäki

Tiedän missä asut

ukkola 19.03.2021 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Sosiaalinen media on opettanut meille, että mitä tahansa ei tarvitse sietää. On nimittäin olemassa tehokkaita keinoja väärämielisten ojentamiseen tai ainakin hiljentämiseen.

Kerronpa muutaman esimerkin.

Silloin kun vielä sai olla tekemisissä, olimme kaverini Reiskan kanssa pilkkiretkellä. Teimme siinä kahvitulilla voileipiä, kun huomasin järkytyksekseni, että Reiska laittoi leivän päälle ensin makkaraa ja sitten vasta juustoa. Pakkohan siinä oli sanoa, että vitun homo, et kuule kauan elä, jos et ala laittaa juustoa ensin ja sitten vasta makkaraa. Reiska oppi kerrasta – ei ole sen koommin kutsunut pilkkiretkelle.

Laskiaisen alla satuin pullakaupan tiskillä kuulemaan, kuinka muuan ämmä suureen ääneen kailotti, että kyllä teillä on sitten hyviä laskiaispullia, kun on oikein mantelimassaa sisällä. Eihän tuommoista raavas mies kauan kuuntele, koska hilloahan sen olla pitää, joten kuiskasin ämmän korvaan ihan viattomasti: ”Minä tiedän missä asut.” Niin saatiin sekin muori herran nuhteeseen. Häippäsi kaupasta pää kolmantena jalkana ja jätti laskiaispullat ostamatta.

Sisältö