© janne tervamäki

Keimailematta

ukkola 25.11.2021 18:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Keskusta ei aio olla mukana hallituksessa, jossa keimaillaan talousryhdin hylkäämisen kanssa, sanoi keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko hieman salaperäisesti.

Siis miten sen talousryhdin hylkäämisen kanssa oikein keimaillaan? Se kuulostaa lähes perverssiltä, mutta onko se sitä? Päättelyssä auttaa ehkä käytännön esimerkki, jota ei tietysti voida ottaa Suomesta, sillä täällähän ei ole keimailtu ainakaan vielä, koska keskusta on edelleen hallituksessa.

Kerromme siis esimerkkimme kuvitteellisesta, pienestä Sanna Marinon tasavallasta, joka sijaitsee jossakin Kekkoslovakian ja Sauli-Arabian naapurustossa.

Siellä tapahtui melkoverrattain äskentaannoin sellainen uskomaton juttu, että sikäläinen Hallitus ja sikäläinen Talousryhti sattuivat eräänä syksyisenä iltana samoihin bileisiin sikäläiseen Kehysriiheen. Vietettiin siinä iloista elämää pitkälle aamuyöhön saakka, heitettiin maskit roskiin, pantiin velalla koreasti, käytiin vähän saunomassa ja silleen. Jossain vaiheessa Kehysriihi alkoi tuntua ahtaalta ja tunkkaiselta, joten päätettiin porukalla lähteä jatkoille jonnekin ökympään paikkaan.

Kovasta menosta huolimatta Talousryhti oli nimensä mukaisesti säilyttänyt ryhtinsä joten kuten, mutta Hallitus alkoi jo olla siinä määrin tillin tallin, että alkoi kettuilla Talousryhdille: ”Minä en sinua tarvitshe! Minä sinut hylkäjän! Hyvästi!”

Tosi asiassa Hallitus oli kovasti ihastunut toiseen juhlijaan, Otto Lainaan, jolle alkoi häpeilemättömästi keimailla. Silmiänsä räpsytteli, pyllyänsä pyöritteli, hetkutteli ja ketkutteli, ja lopulta poistui Otto Lainan kanssa jatkoille hyljäten Talousryhdin ja Kehysriihen synkkään syysyöhön. Sen verran siitä Talousryhti närkästyi, että silppusi koko Kehysriihen tuhannen päreiksi ja katosi ulvoen metsään yksiksensä taksonoimaan. Sen koommin ei ole siitä mitään kuultu.

Jos jotain tällaista oikeasti tapahtuisi rakkaassa isänmaassamme Suomessa, se johtaisi aivan samanlaisiin tuloksiin kuin tuolla Sanna Marinossa ja lisäksi keskustan lähtöön, hallituksen hajoamiseen, uusiin vaaleihin, väärien puolueiden voittoon ja entistäkin surkeampaan hallituskokoomukseen. Olkaamme siis varovaisia ulkona siellä.

Sisältö