© janne tervamäki

Ajan pitkä historia

ukkola 01.04.2021 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Jo pitkään on suunniteltu luopumista kellonviisareiden siirtelystä joka syksy ja kevät, mutta mitään ei ole saatu aikaan, koska ei muka ole aikaa muuttaa aikaa.

Ilmeisesti EU:n kalenteriin pitäisi lisätä ylimääräinen vuosi, jotta päätös saataisiin tehdyksi. Saman tien päästäisiin hyppäämään koronan yli.

Kesäaika otettiin käyttöön 1981, joten kelloja on siirrelty eteenpäin jo yhteensä 41 tuntia. Tänään pitäisi siis oikeastaan olla toissapäivä, mutta eipä ole, koska keväiset kellonsiirrot aina perutaan syksyisin eiku-päivänä.

Jostakin tietokirjasta luin, että ”aika on olemassaolon ja tapahtumien jatkuvaa, ilmeisesti peruuttamatonta etenemistä menneisyydestä tulevaisuuteen nykyhetken kautta”.

Noin kai se normaalioloissa onkin, mutta entäs kun siirrytään kesäaikaan? Sen selvittämiseksi otin asiakseni valvoa, mitä todella tapahtui tuona ajansiirtely-yönä, viime lauantain ja sunnuntain välillä. Tätä tietoa on ilmiselvästi yritetty salailla kansalta – ei kai muuten kellonsiirtoa olisi sijoitettu sydänyöhön. En ole kovin syvällisesti perillä suhteellisuusteoriasta ja kvanttifysiikasta enkä edes maalaisjärjestä, mutta siirtoyön valvominen oli valaisevaa.

Sisältö