Ää too

Ukkola 16.02.2018 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Ihmiskunta on onnistunut lähettämään edustajansa Kuuhun ja Donald Trumpin Valkoiseen taloon sekä sanomaan Pyeongchangin olumppialaiset. Silti ei vieläkään ole saatu tietokoneita kirjoittamaan oikein ääkkösiä, eli sellaisia kirjaimia, joiden päälle pitäisi asentaa pari pistettä. Puoliväliin on jo päästy, kun yksi piste i:n päällä on saatu pysymään paikoillaan, mutta kahden pisteen kirjaimet korvataan lähes jaerkiaeaen jollakin muulla. Katsokaa vaikka urheilukilpailuja televisiosta.

Marja-Liisa Haemaelaeinen ja Juha Vaeaetaeinen ovat jo lopettaneet aktiiviurheilun, mutta kansainvälisissä tuloksissa seikkailevat edelleen Kaisa Makarainen, Krista Parmakoski, Kimi Raikkonen ja muut aeaekkosurheilijat.

Urheilun ulkopuolellakin ääkkösettömyydestä saattaa aiheutua vaarinkasituksia ja holmouksia, jopa torkeuksia. Kuinkahan monesti esimerkiksi pitkäaikainen kansanedustaja Matti Vähänäkki joutui selittämään ulkomaalaisille, että hänen sukunimensä viittaa oikeaan ruokaan (näkkileipään) eikä mihinkään näköiskorvikkeeseen (vahanakkiin). Sellaistakin voisi sattua, että joku ekstreme-turisti haluaisi päästä palelemaan räntälomalle, mutta joutuisikin hikoilemaan rantalomalle pelkästään siksi, ettei matkatoimiston tietokone tunne ääkkösiä.

Avainsanat
Sisältö