© Janne Tervamäki

Pää pyörällä

pakina 24.11.2017 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Niin sanottujen Nibiru-uskovaisten mukaan maailmanloppu tulee tällä viikolla, joten jos se on jo tullut tätä luettaessa, lukemista ei kannata jatkaa, koska tekstissä kerrotaan tulevaisuudesta, jota siis tässä tapauksessa ei ole.

Joka tapauksessa italialainen neurokirurgi Sergio Canavero ilmoitti Kiinassa siirtäneensä kuolleen ihmisen pään toisen kalmon ruumiiseen. Siirto onnistui erinomaisesti, sillä vaihtopää toimi yhtä hyvin uudessa kuin entisessäkin ruumiissa. Ei edes hylkimistä eikä muita komplikaatioita ilmennyt. Canavero, josta ammattipiireissä käytetään myös nimityksiä umpihullu h.c. ja tohtori Frankenstein, sanoo että ihan kohta aletaan siirtää päitä elävien ihmisten kesken.

Jopa meikäläinen maallikko, ilman umpihullun tutkintoa, pystyy näkemään vilauksia mahdollisuuksista, joita päänsiirto tarjoaa tulevaisuudessa. Parhaat päät saatetaan siirtää komeimpiin vartaloihin tai päinvastoin. Tuloksena syntyy nobelbodareita, mensamissejä ja älyjääkiekkoilijoita, joita lajiin kuuluva päähän taklauskaan ei paljon haittaa.

Sisältö