Kesä pitäisi lakkauttaa – Suomen ainoaksi vuodenajaksi riittäisi hyvin Välikausi

PAKINA: On kesä millainen tahansa, se ei kelpaa kenellekään, päättelee Jukka Ukkola.
Ukkola 14.5.2017 08:21
Piirroskuva: muuttolintu tonttulakki päässä.
© Janne Tervamäki

Kesä pitäisi lakkauttaa, ainakin Suomessa, koska se ei koskaan kelpaa suomalaisille.

Jos se on myöhässä, kuten tänä vuonna, koko kevät kuluu sen murehtimiseen, että milloin se kesä oikein tulee, vai tuleeko ollenkaan. Jos se tulee tavallista aikaisemmin, vaikeroidaan sitä, että nyt se ilmastonmuutos tulee ja tappaa kaikki.

Maltillinen keskustelu kesästä on mahdotonta – kuten tosin nykyisin kaikesta muustakin. Jos joku erehtyy somessa kehumaan kesää kivaksi ja kauniiksi, viimeistään kolmannessa kommentissa haukutaan keskustelun aloittajaidiootin lisäksi hallitus, maahanmuuttajat, EU, persut, Trump, ruotsin kieli ja maanviljelijät.

Juuri maanviljelijöille kesä onkin varmimmin kelvoton. Se on joko liian kuiva, jolloin riisinviljely epäonnistuu, tai liian märkä, jolloin kuivan valkoviinin tuotanto tyrehtyy.

Jos kesällä on yöpakkasia, ne tappavat kaiken viljan, ja jos niitä ei ole, jäävät katokorvaukset saamatta.

Ilmojen lämpeneminen tuo vitsaukset.

Lomailijat odottavat kiihkeästi auringonpaistetta, mutta kun sitä sitten tulee, sitä tulee liikaa. Iho palaa karrelle ja häikäisy aiheuttaa autokolareita.

Ilmojen lämpeneminen saa liikkeelle vitsaukset, kuten heinäsirkat, hyttyset, sääsket, itikat, paarmat, ampiaiset, punkit, pönkit ja hirvikärpäset, jotka vuosi vuodelta leviävät yhä laajemmalle alueelle ja imevät kuiviin sekä maan että sen asukit.

Hieman isompia maahanmuuttajia, muuttolintuja, hyysätään rakentamalla miljoona miljoona miljoona linnunpönttöä, vaikkei meillä takuulla ole niin paljon lintujakaan. Varis on ja harakka ja talitintti ja ruisrääkkä ja kaakana ja kalakukko ja nostokurki ja pääskynen ja muutama muu, mutta ei missään tapauksessa miljoonia.

Ei liene mahdotonta keksiä yhden sään kalsareita.

Kesästä koituu myös valtavasti kuluja, koska kaikkien pitää hankkia kesävaatteet, kesäkengät, kesärenkaat, kesämökki, kesäheila ja vaikka mitä muuta sesonkitavaraa.

Köyhään Suomeen riittäisi vallan hyvin yksi ainoa vuodenaika, nimeltään vaikka välikausi. Jos siitä säädetään laki, päästään kesän lisäksi eroon myös toisesta turhakkeesta, kesäajasta.

Ja kun on keksitty yhden koon sukkahousut, ei liene mahdotonta keksiä myös yhden sään kalsareita. Sellaisilla pärjätään ilmastonmuutoksen nykyvaiheessa, kun sää on samanlainen ympäri vuoden.