© Janne Tervamäki

Kontra-Sipilä

ukkola 03.05.2019 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Suomen ex-suurin puolue keskusta on ajautunut tilanteeseen, jossa se joutuu valitsemaan itselleen uuden puheenjohtajan, koska entinen johti puolueen puhki. Ex-puoluesihteeri Pekka Perttula sanoi Ylellä, että seuraavaksi puheenjohtajaksi tarvitaan Juha Sipilän vastakohta. Koska Sipilä oli myös pääministeri, ilmeisesti siihenkin virkaan kelpaisi nyt hänen vastakohtansa.

Jotta määritelmän mukainen herkkuhenkilö olisi löydettävissä, on tietysti ensin tarkennettava, millaiset piirteet ovat ominaisia Juha Sipilälle ja sitten yritettävä löytää noiden piirteiden vastakohdat. Mitä enemmän niitä löydetään, sitä parempi puheenjohtaja tai pääministeri saadaan.

Sipilää on useimmiten kuvailtu siten, että hän on käsistään kätevä tekniikan mies, koulutukseltaan diplomi-insinööri ja työhistorialtaan ahkera ja menestynyt yritysjohtaja. Sellaisen vastakohta on suunnilleen uusavuton humanistinainen, joka on koulutukseltaan diplomiton outsinööri ja työhistorialtaan laiska duunariluuseri. Ei tuollaista liene kovin vaikea löytää, vaikka vaatimuksiin lisätään, että hakija ei saa olla it-miljonääri, vaan PA-köyhä, eikä hän osaa lentää.

Sisältö