© Janne Tervamäki

Jakautunut kansa

Keho yleisesti ja Lola Odusogan keho erityisesti on kansaa jakava ongelma, jos on.

UKKOLA 30.11.2018 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Historia toistaa itseään kuin televisio, kuin televisio. Juuri nyt elämme kolmatta tuotantokautta draamasarjasta Kahtia jakautunut kansa.

Ensimmäinen kausi käsitteli vuoden 1918 tapahtumia. Toisen kauden ajankohdasta on kulunut tasan 18 vuotta. Silloin, 28.11.2000, Ilta-Sanomat julkaisi klassisen otsikon ”Lolan rinnat jakavat kansan”. Kysymys oli missi Lola Odusogan silikonirinnoista, jotka tosiaan jakoivat kansan kahtia, vaikka vaihtoehtoja oli kolme: ”Isot ne olla pitää!”, ”Pienet on hyvät” ja ”Kaikki rinnat ovat sopivia”. Tuo kolmas vaihtoehto taisi jäädä kovin vähälle kannatukselle, kuten sovinnontekijöille yleensä käy. Isojen ja pienten kannattajat olivat tukevasti omilla barrikadeillaan, ja välissä aukeni syvä juopa, silicon väli, kuten sitä sanottiin.

Nyt eletään vuoden 2018 tapahtumia, ja jälleen on kansa hajallaan kuin missin tissit. Pääministerille nauretaan, hallitusta haukutaan, oppositiota pilkataan, kavereita kiusataan, lakkoja lietsotaan ja vihapuheita puhutaan. Syitä on varmaan useita, kuten sote, some, sotu, tupo, kiky, vaalit, maahanmuutto, irtisanomislaki ja aktiivimalli, mutta yksi on ylitse muiden: Lola Odusoga. Siis vanha tuttu, kunhan muistetaan, että ”vanha” ei tässä tarkoita henkilön vaan tuttuuden ikää.

Avainsanat
Sisältö