© Janne Tervamäki

Sekundademareita

ukkola 09.10.2020 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Taas kerran joudumme olemaan kateellisia ruotsalaisille, niin harmillista kuin se onkin. Tuorein paljastus on se, että ruotsalaiset sosiaalidemokraatit ovat parempia kuin suomalaiset. Sen tunnustaa nykyisin kapitalistinenkin tiede, tarkemmin sanottuna Suomen kokoomuksen eduskuntaryhmä ja ilmeisesti koko oppositio, joka viime viikon välikysymyskeskustelussa moneen kertaan vakuutti, että Ruotsissa tosiaan on paremmat demarit kuin Suomessa.

Pieni epäilys jäi, tarkoitettiinko ruotsidemokraatteja vai Ruotsin sosiaalidemokraatteja, mutta ilmeisesti kuitenkin jälkimmäisiä. Ihan tarkasti ei selvinnyt, millä tavalla he ovat parempia, mutta pakko kai tuo on uskoa, kun arvio tulee puolueen ulkopuolelta ja ilman äänestystä.

Nyt on sitten mietittävä, mitä asialle on tehtävissä. Helpoimmalla tietysti päästään, jos nurkumatta alistumme kohtaloomme ja tunnustamme, että pieni, köyhä ja kaukainen maa joutuu tyytymään sen sortin sosialisteihin, joita kulloinkin sattuu olemaan tarjolla. Aina voimme lohduttautua bernsteinilaisella ajattelulla, että kiva jos on edes suunta jonnekin, vaikkei päämäärästä ole hajuakaan.

Sisältö