© Janne Tervamäki

Mukijuhlat

UKKOLA 18.05.2018 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Englannissa varaudutaan taas kuninkaallisiin häihin, jotka herättävät suurta huomiota Suomessa saakka. Se ei ole mikään ihme, sillä vihkimisvuorossa on prinssi Harry, joka on kruununperimysjärjestyksessä komeasti pistesijoilla, kuudentena. Brittiläisen tasaisen vauhdin taulukon mukaan siis onnellisesta morsiamesta, Meghan Marklesta, saattaa tulla kuningatar noin vuonna 2414.

Windsorin häihin liittyy toinenkin kiinnostava piirre, tuotteistus. Englannissa on viime aikoina myyty tonneittain hääparin kuvilla ja vaakunoilla varustettuja mukeja, lautasia, lusikoita ja muuta kalustoa, ja kaikkiaan kekkereihin saadaan kulumaan 36 miljoonaa euroa. Se on ihan mukava pikapiristys jopa Britannian kokoisen maan talouteen.

Täällä köyhässä Suomessamme herää kysymys, miksei meillä ole prinssejä vihittäviksi edes hieman halvemmalla. Oikein ajoitetuilla hovihäillä voitaisiin tasoittaa suhdannevaihteluita, torjua lamaa ja korvata yritystukia. Paavo Väyrynen on myynyt omakuvamukejaan pariin otteeseen, mutta tuotot ovat menneet hänen omiin vaalikuluihinsa.

Sisältö