© Janne Tervamäki

Tee-se-itse-brexit

ukkola 25.10.2019 06:00
Jukka Ukkola
avatar - 'Jukka Ukkola

Kun Britannian eroaminen EU:sta on edennyt nykyiseen tilaansa, on aika pysähtyä tarkastelemaan, miten tästä eteenpäin. Tarkastelu on helppoa, koska tiedämme, miten brexit on edennyt tähän asti. Samaan tapaan se etenee myös tulevaisuudessa. Tapahtumia on kuitenkin paljon ja tilaa niin vähän, että ennustetta on pakko tiivistää. Siksi olen poiminut brexit-uutisista edustavan otoksen, 86 sanaa. Lukija voi itse koota niistä täydellisen omabrexitin yhtä helposti kuin Ikean sohvakaluston.

Tee-se-itse-brexitissä on se etu, että kukin voi muotoilla siitä mieleisensä. Sanojen järjestyksen voi harkita tai arpoa, kutakin sanaa saa käyttää niin monta kertaa kuin haluaa ja mukaan voi lisätä omia kommentteja. Kaupantekijäisinä tarjoan perussatsin välimerkkejä ja niille varaosia.

Meille suomalaisille tehtävä on helpompi kuin esimerkiksi briteille, koska useimmat kokoelman sanat ovat suomea, jota edes Boris Johnson ei ymmärrä, mutta mepä ymmärrämme. Käyttämäni algoritmi saattoi tosin olla hieman epätarkka ja tuottaa sekaan joitakin puppusanoja, enkä osannut sitä korjata, koska totta puhuen en tiedä, mikä algoritmi on.

Avainsanat
Sisältö