Ehkä Niinistö ja Trump laativat yhteisen tviitin – Äkkiä, ettei Trump anna potkuja!

PAKINA: Jukka Ukkola huomauttaa, että Sauli Niinistö ei ole tavannut Filippiinien Duterteakaan, vaikka maiden suhteet ovat tuuliajolla.
Ukkola 26.8.2017 18:26

© Janne Tervamäki

Ainakin demarien presidenttiehdokasehdokkaat ovat moitiskelleet kansanliikkeen presidenttiehdokasehdokasta Sauli Niinistöä siitä, että tämä on istuskellut presidenttinä vähän laiskanpulskeasti – ei ole käynyt kaikkialla missä pitäisi eikä kai tehnytkään kaikkea tarpeellista, joten Suomi on ajautunut sivuraiteelle maailmanpolitiikassa.

 Joo, kieltämättä tuollainen ajatus voi pälkähtää jonkun päähän, kun katsoo Niinistön aikatauluja. Esimerkiksi tänä vuonna hän on tavannut ihan vain perussatsin kollegoitaan, kuten Venäjän Vladimir Putinin, Kiinan Xi Jinpingin, Japanin Shinzo Aben ja kohta myös Yhdysvaltain Donald Trumpin sekä muutamia muita, mutta siihenpä se on melkein jäänytkin. Vuosi kääntyy jo syksyyn, mutta Niinistöltä näyttävät kokonaan unohtuneen ainakin Syyrian al-Assad, Venezuelan Maduro ja jopa Filippiinien Duterte, vaikka Suomen ja Filippiinien suhteet ovat olleet tuuliajolla jo vuosikymmeniä Armi Kuusela-Hilarion jälkeen.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.