Turhake vai elinkeino? Sokos luopui turkiksista, ja sotahan siitä syttyi

KAHTA MIELTÄ: Kansanedustajat Silvia Modig ja Antti Kurvinen väittelivät suomalaisen turkistuotannon eettisyydestä.

Antti Kurvinen
Teksti
Mikko Huotari
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Boikotoikaa Sokosta! Näin vaativat kaksi keskustan kansanedustajaa, Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä, kun Sokos 8. joulukuuta ilmoitti, ettei se enää eettisistä syistä hyväksy valikoimiinsa aitoja turkiksia eikä turkissomisteita.

Jo seuraavana päivänä S-ryhmä kiirehti korjaamaan, että se luopuu turkisten myynnistä vähäisen kysynnän, ei eettisyyden vuoksi.

Maa- ja metsätalousministeriössä on paraikaa meneillään eläinsuojelulain kokonaisuudistus. Tavoitteena on parantaa eläinten hyvinvointia ja tehostaa eläinsuojeluvalvontaa. Eläinsuojelulain uudistamisessa otetaan huomioon uusin tutkimustieto eläinten tarpeista.

Antti Kurvinen toivoo Suomeen jopa nykyistä enemmän turkistarhausta, koska se on merkittävä vientiala kasvavilla Kiinan markkinoilla. Hän korostaa, että turkikset ovat maaseudun elinkeino, joka pyörii ilman yhteiskunnan tukia.

Kansanedustaja Silvia Modigin (vas) mielestä turkistuotannosta on käytännössä mahdotonta tehdä eettisesti kestävää elinkeinoa.