Totuuspuntari: Kokoomus ei ole saanut senttiäkään vaalirahoitusta Novalta tai KMS:ltä?

Jukka Ukkola
Kotimaa 4.2.2011 09:30

Väite:

Kokoomus ei ole saanut senttiäkään vaalirahoitusta Novalta tai KMS:ltä (Kehittyvien maakuntien Suomelta).

Väitteen esitti kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen 23.9.2009 MTV3:n aamulähetyksessä, ja sen jälkeen video on kiertänyt muun muassa YouTubessa otsikolla ”Katainen valehtelee suorassa lähetyksessä” tai ”Katainen ja likainen raha”.

Selvitys:

Jyrki Kataisen omassa vaalirahoitusilmoituksen täydennyksessä (16.5.2008)  sanotaan sanatarkasti näin: ”Kansallinen Kokoomus on saanut tukea Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä 10 000 euroa ja Helsingin Mekaanikontalo Oy:ltä 10 000 euroa. Osa näistä varoista on käytetty kampanjaani.”

Omissa vaalirahailmoituksissaan ovat ilmoittaneet KMS:n tuesta myös kokoomuksen kansanedustajat

  • Jyri Häkämies (10 000 €),
  • Sampsa Kataja (5000 €),
  • Suvi Lindén (5000 €),
  • Sauli Niinistö (10 000 €),
  • Pekka Ravi (10 000 €),
  • Petri Salo (10 000 €),
  • Marja Tiura (20 000 €) ja
  • Henna Virkkunen (5000 €).
  • Yhteensä 85 000 euroa.

Ainakin Tiuran vaalirahaselvityksissä mainitaan vaalituen antajana myös Nova Group, joka on mm. maksanut lehti-ilmoituksia 4 880 euron arvosta ja jonka konkurssipesälle Kansallinen Kokoomus rp. on palauttanut 7200 euroa.

Vastaus

Totuuspuntari

Jyrki Kataisen väite ei pidä paikkaansa.

Aiheesta lisää

Mikä tämä Totuuspuntari on? Lue lisää.

Seuraa Totuuspuntaria netissä:

Suomenkuvalehti.fi

Facebook

Twitter

Keskustelu

Pitääkö sanonta ”Kepu valehtelee aina” vaihtaa ”kokoomus valehtelee aina”? Ainakin Isä Aurinkoisella (siis Kataisella) näyttää totuus olevan jotain epämääräistä josta ei tarvitse sen kummemmin välittää, kyllä tyhmät äänestää kuitenkin.

Onkohan Totuus savolaiselle niin kallis asia, ettei sitä
käytetä arkisin lainkaan ?

Jääteenmäki erotetiin pääministerin paikalta, kun hän oli valehdellut eduskunnan edessä. Olisiko aika käsitellä näitä Kataisen perättömiä puheita eduskunnan ministeriluottamusäänestyksessä.

Jounikok: ”Ainakin Isä Aurinkoisella (siis Kataisella) näyttää totuus olevan jotain epämääräistä josta ei tarvitse sen kummemmin välittää…”

Ehkä Kataisen joukoissa ovat mainostoimisto Bobin pojat laskeneet, että riittää, kunhan on hyvä fiilis ja asiat näyttävät hyvältä. Väärin laskettu – sanoisin. Pahinta tietysti on se, että näissä laskutalkoissa on arveltu, että kansalaiset ovat niin urpoja, etteivät ymmärrä mitään. Luojan kiitos alkaa totuus ja etenkin, Kokoomuksen politiikan todellinen suunta ja kulma paljastumaan.

saaks sitä sanoa ihan mitä vaan kun on ministeri ?

ja tutkiiko mun nimimerkin nyt supo ? fantastista !

Olisi mukavaa, jos tällä vaaleihin tähtäävällä palstalla puntaroitaisiin vähän tuoreempia väitteitä. Olen oikein odottanut niitä. Vai eikö kukaan uskalla enää sanoa mitään, mihin joku voisi tarttua.

Eihän tällainen tavallinen tauno ota selvää siitä, mitä näillä puheilla milloinkin tarkoitetaan. Jos joku ehdokas on saanut vaalirahaa, onko silloin (samalla saannolla) raha kilahtanut myös puolueen kassaan. Vaikutelma voi silti olla, että ”puhe” on ollut (jälkeenpäin tarkasteltuna ja yhteydestään irrotettuna?) ainakin epätarkkaa. Olen yrittänyt selvittää itselleni sitä, miten paljon Suomessa on vääritelty ns. kansan tahtoa esim. yleensä vaalirahalla tai erikseen sellaisella rahalla, jota ei ole lain muikaisesti ilmoitettu. Palonko on esim. vääristetty asetelmaa oikeisto – vasemmisto ja paljonko on vääristetty ns. oikeaa asetelmaa puolueiden sisällä. Ja paljonko vääristelyä tapahtuu ilman rahaa muilla tavoilla, vai tapahtuuko lainkaan. Ja onko näillä asioilla lopulta juuri yleistä merkitystä esim. niiden kannalta, jotka eivät ole ehdollakaan.

En ole lainkaan vakuuttunut, että Kokoomuksen käyttöön ottama mainostoimistovetoinen
politiikka on viisasta.
Mainoksien ”sanomaa” olemme tottuneet pitämään vain hivenen valehtelusta eroavana.
Mutta mitä on ajateltava kun Katainen lukee mainostoimiston tekstiä ”hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisesta”ja ”heikoimpien aseman turvaamisesta”. Samaan aikaan kun täyttä vauhtia kasvatetaan tuloeroja ja veroja siirretään suurituloisilta köyhien maksettaviksi.
Onko opittava pitämään Kataisen puheita totuusarvoltaan mainosten luokkaan kuuluvina ?

Vinkki SK:n ylläpidolle, kerätkää nämä puntari-jutut yhdelle sivulle, josta ne voi kaikki lukea helposti läpi.

Onhan se nyt kuitenkin niin, että Kokoomuksen politiikan ”todellinen” suunta on ollut tiedossa aina. Kuka muka on koskaan uskonut Kokoomuksen mainostoimistopuheita? No gallupien mukaan valitettavasti aika moni ja kohta Katainen on pääministeri, ainakin jos on gallupeihin uskomista.