Toimittaja eristäytyi 24 tunniksi kelluntatankkiin ilman ärsykkeitä – ”Tunnen olevani keskellä kaaosta”

Piilaakson yrittäjät hakevat kelluntatankeista vastapainoa kiireiselle liike-elämälle. Myös jotkut huippu-urheilijat kelluvat ennen suuria koitoksia.
Kotimaa 22.7.2018 20:45
Juho Rautiainen
Toimittaja Juho Rautiainen vietti vuorokauden kelluntatankissa.
Toimittaja Juho Rautiainen vietti vuorokauden kelluntatankissa. © Anni Koponen

Siistin kylpyhuoneen keskellä makaa soikea hiilikuitutankki. Huoneen sininen valo kiiltää valkoisesta pinnasta. Yritän tuloksetta saada mieleeni, mistä tieteiselokuvasta näky minua muistuttaa. Astun sisään höyryävään tankkiin ja istun alastomana matalaan suolaveteen.

Kansi sulkeutuu niin hitaasti, että se tuntuu lopulliselta. Ympäröivän huoneen automaattinen valaistus kajastaa kannen raosta vielä hetken, mutta pian pimeys on täydellistä. Käyn makaamaan kehonlämpöiseen veteen ja tunnustelen uutta ympäristöäni.

Matalatempoinen musiikki auttaa tasaamaan hengitystä ja tekee tilanteesta miellyttävän. Rentoutuminen on kuitenkin yllättävän vaikeaa. Lihakseni yrittävät vastustella antautumista veden kannateltavaksi, niskani kaikkein eniten. Vähitellen pääni painuu alas ja ajattelen tietäväni, miltä vauvasta tuntuu, kun se ei vielä osaa kannatella päätään.