Tätä Suomi juo: Varasto-olutta
Meille maistuu siis lager, ja siitä maksetaan mielellään 75 senttiä tölkiltä.
Julkaistu yli kolme vuotta sitten
Maku alkaa lasin muodosta.
Anikó Lehtinen valitsee jalallisen, tulppaaninmuotoisen lasin. Leveässä pesässä tuoksu viipyilee, viileys pysyy ja väri korostuu.
Sihahdus, korkki aukeaa maisteluhuoneessa. Pullo kääntyy vinoon, lopuksi pystyyn, jotta lasiin oluen pinnalle kertyy vaalea vaahtokukka. Suositus on kaksi sormenleveyttä. ”Vaahto on lakki. Se suojelee aromeja.”
Neste pyörähtää lasissa. Reunoille kuvioituu kaunis brysselinpitsi. Värin tarkistus: kullanvaalea. Nenä työntyy lasiin, alkaa tuoksutus. Vähän esterinen ja maltainen, viimeksi humalaa.
Lehtinen, maistamisen ammattilainen, kiepauttaa lasia, nuuhkaisee tuoksua ennen kuin ottaa kulauksen.