Tässäkö paras suomalainen autoilureitti?

SK:n toimitus
Kotimaa 22.7.2009 12:28

Helsinki-Turku

Millaisen Suomen turistit näkevät ajaessaan Helsingistä Hangon kautta Turkuun?

Se on nimittäin reitti, jota Wall Street Journal -lehti suositteli yhtenä parhaista autoilumatkoista Euroopassa. WSJ kertoo, että matkan varrelle sattuu niin historiaa kuin kulttuuria – muun muassa Lappohjan rintamamuseo ja Turun linna.

SK:n kuvaaja Hannu Lindroos ajoi reitin läpi. Tunnistatko paikat, joissa kuvat on otettu?

Keskustelu

No ei tuo nyt niin ihmeelliseltä näytä, varsin keskiverto maisemaa täälläpäin. Eiköhän Suomesta ja Euroopasta luulisi löytyvän maisemiltaan kauniimpia reittejä. Tosin turistille reitti on varmasti vaivattomasti saavutettava verrattuna esim. Lapin autoreitteihin.

Hohhoijaa, tällaisella maisemalla saa turisteja odotella hamaan ikuisuuteen. Ei käy matkailumainoksesta. Ei tarvitse Lappiin asti lähteä, kunhan kääntää auton nokan Hesasta koilliseen ja tulee Saimaan alueelle.

WSJ:n mainitseman välin voi kulkea muitakin teitä, osan matkaa esim. upeaa kuninkaantietä. Moottoritietä ei tarvitse ajaa lainkaan. Hienot maisemat reitillä Hanko-Tammisaari-Perniö-Kemiö-Paimio-Turku.

Kummastelen minäkin jos mikään valtatiereitti on kaunista. Mutta heti kun menee valtaväyliltä sivuun kauniita autoreittejä löytyy.

Mitä? Eikö kukaan nähnyt esim. niitä kauniita kukkia ja metsiä siellä tien varressa? Omasta mielestäni maisema oli monessakin kohdassa varsin kaunis. Ehkä sitä ei vaan tajua, jos on liian tottunut siihen. Ovatkohan esim. Alpit sveitsiläisten mielestä vallan ihmeellisiä? Tai tunturit lappalaisten?