Tässä on Angry Birdsin seuraaja – seuraava mobiilipelihitti?

Kotimaa 12.7.2012 12:26
Kuva Benjamin Suomela / Lehtikuva.

Peliyhtiö Rovio julkaisi tänään ensimmäisen täysin uuden pelin kolmeen vuoteen. Amazing Alex on fysiikkaan perustuva ongelmanratkaisupeli, jota voi pelata sekä iOS- että Android-alustoilla.

Pulmapelin ideana on asetella pelialueelle esineitä niin, että niistä aiheutuva ketjureaktio saa esimerkiksi ilmapallon puhkeamaan tai pallon vierimään koriin. Pelissä on yhteensä sata eritasoista pelikenttää, joita on mahdollista luoda itse lisää ja jakaa muille pelaajille. Pelin voi ostaa ja ladata muun muassa AppStoresta tai Google Playsta.

Pelissä seikkailee kekseliäs pikkupoika nimeltä Alex, joka on peräisin Casey’s Contraptions -pelihahmosta. Rovio osti pelin oikeudet toukokuussa. Casey’s Contraptions on alun perin Mystery Coconutin ja Snappy Touchin kehittämä.

Rovio toivoo Amazing Alexista samanlaista jättimenestystä kuin on edelleen huippusuosittu, vuonna 2009 julkaistu Angry Birds. Pelkästään Angry Birds pelisarjan Space-versiota on ladattu yli 100 miljoonaa kertaa. Kaiken kaikkiaan Angry Birds -pelien latausmäärät ovat yli miljardin luokkaa.

Pelien lisäksi Angry Birds on jalostunut myös valtavaksi määräksi erilaisia oheistuotteita, kuten leluja, vaatteita, makeisia ja juomia. Muun muassa huvipuisto Särkänniemessää avattiin tänä kesänä erillinen Angry Birds Land-teema-alue.

Angry Birdsin ilmestyessä Rovio oli vielä suhteellisen pieni yritys: työntekijöitä oli reilut kaksikymmentä ja liikevaihto kymmenen miljoonaa euroa. Viime vuonna henkilöstö oli kasvanut jo vajaaseen kolmeensataan työntekijään ja liikevaihto reiluun 75 miljoonaan euroon.