Tappelut eivät ole ilmiö

Helsingissä on tapahtunut kesän aikana useita nuorison joukkotappeluita. Se ei tarkoita, että jengiväkivalta olisi tehnyt paluun.

Nuoret rullalautailivat Narinkkatorilla Helsingin Kampissa lauantaina 26. heinäkuuta. © Miikka Pirinen

Juhannusyönä Helsingin Hietaniemen uimarannalle hälytettiin kolmekymmentä poliisipartiota. Kaksi nuorisoporukkaa oli ottanut yhteen koripallokentällä, ja virkavalta oli mennyt selvittelemään.

Yksi tappelija otettiin kiinni. Kun kiinniotettua oltiin viemässä poliisiautoon, muut nuoret alkoivat heitellä kiviä ja ilotulitteita. Poliisin mukaan paikalla oli sadoittain ihmisiä.

Runsaiden apuvoimien ja kaasusumuttimen turvin porukka häädettiin rannalta. Kaksi poliisia loukkaantui ilotulitteista lievästi, muutaman auton ikkuna rikkoutui kivityksessä.

Tappelijan lisäksi otettiin kiinni neljä muuta nuorta. Heistä kolme on alaikäisiä, kaksi täysi-ikäisiä. Heitä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vahingonteosta, pahoinpitelystä ja räjähderikoksesta.

Tutkinta on vielä kesken, mutta poliisin mukaan ilotulitteita heitellyt poika on katunut kovasti ja sanonut, ettei tarkoitus ollut satuttaa. Tilanne vain eskaloitui joukossa.

Sisältö