Kohti ennätyksiä

Ensi keväänä Helsingin pörssin parhaat osinkotuotot irtoavat finanssialan osakkeista.

raha 01.12.2017 06:00
Karo Hämäläinen
© JANNE TERVAMÄKI

Kolmannen vuosineljänneksen osavuosituloksen yhteydessä Nokia kertoi, että Nokian hallitus ”suunnittelee ehdottavansa, että vuodelta 2017 jaetaan osinkoa 0,19 euroa osakkeelta (0,17 euroa osakkeelta vuodelta 2016).”

On poikkeuksellista, että pörssiyhtiön hallitus julkistaa osinkoehdotuksensa kesken vuotta. Nokian tarkoituksena oli varmaankin padota osinkolupauksella verkkoliiketoimintojensa pettymyslukujen aiheuttamaa kurssilaskua.

Samalla Nokia tuli lyöneeksi alkutahdit kevään 2018 osinko-odotuksille. Nokia on suomalaisista pörssiyhtiöistä suurin, ja sen osinko heiluttelee koko pörssin osinkosummaa. Osin Nokian osingonnoston ansiosta ensi vuonna Helsingin pörssissä saatetaan kokea tähän asti runsain osinkokevät.

”Osinkosumma tulee ennusteiden mukaan olemaan noin 12,5 miljardia euroa, jossa on kasvua vajaat kuusi prosenttia”, FIMin pääanalyytikko Kim Gorschelnik sanoo. Silloin pörssiosinkojen kokonaismäärä nousisi ohi toissakeväisen. Paljon on kuitenkin vielä kiinni Fortumista. Analyytikot uumoilevat energiayhtiön jatkavan taseensa purkamista maksamalla viime kevään tapaan 1,10 euron osingon. Yhtiön tulos ei tue toivetta.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Avainsanat
Sisältö