Teknologiateollisuuden ”uutispommista” ei saa aikaiseksi isoa draamaa – Silti liitot pelkäävät työehtojen heikkenevän

Uutisanalyysi: Vastuu valtakunnallisista työehtosopimuksista siirtyy uuteen työnantajayhdistykseen, Teknologiateollisuuden työnantajat ry:hyn.
Talous 25.3.2021 15:21
Työmarkkinajohtaja Minna Helle (vas.), toimitusjohtaja Jaakko Hirvola ja Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Marjo Miettinen Teknologiateollisuus ry:n tiloissa Helsingissä 25. maaliskuuta 2021. © Vesa Moilanen/Lehtikuva

Työnantajia edustava työmarkkinajärjestö Teknologiateollisuus ry tiedotti 25. maaliskuuta, että sen toiminta jakaantuu kahteen eri yhdistykseen. Yhdistykset ovat Teknologiateollisuuden työnantajat ry ja Teknologiateollisuus ry.

Tiedotustilaisuudessa tuli hyvin nopeasti selville, ettei kyse ollut ”uutispommista”, jota oli viritelty esimerkiksi Iltalehdessä. Teknologiateollisuus ei lähtenyt ”Metsäteollisuuden tielle” irtautumalla työehtosopimuksista.

Käytännössä kyse on organisaatiomuutoksesta, jossa yhdestä yhdistyksestä tulee kaksi yhdistystä. Vastuu valtakunnallisista työehtosopimuksista siirtyy uuteen työnantajayhdistykseen, Teknologiateollisuuden työnantajat ry:hyn.