Business Finlandilta 92 000 euroa koirafirmalle, taustalla petoksista tuomittu – TEM:n muistio varoitti maineriskistä tukien jaossa

Ministeriön muistioon kirjattiin jo maaliskuussa, että haittaa voi syntyä, mikäli Valtiontalouden tarkastusvirasto alkaa myöhemmin syynätä tukiprosessia.
Talous 4.5.2020 16:00
Koronatukea myönnettiin yritykselle, jonka tuottamaa koiraohjelmaa esitetään Alfa TV:llä. © (Kuvankaappaus)

Perjantaina 17. huhtikuuta, puolitoista viikkoa hakemuksen saapumisen jälkeen, valtion rahoitusyhtiö myönsi helsinkiläiselle Valtavirta Oy Content Flow -yritykselle 92 000 euroa kehitysrahoitusta.

Päätös oli yksi 344:stä, joita sinä päivänä tehtiin. Kaikkiaan koronarahoitusta jaettiin 8,2 miljoonaa euroa. Päivän saldo oli hyvää keskitasoa.

Julkisista tiedoista ei ilmene, millaisen kehityshankkeen Valtavirta oli koronakriisin kourissa keksinyt. Sekään ei selviä, mikä oli yrityksen taloudellinen tilanne, kun se haki tukea. Kaupparekisterissä tuorein tilinpäätös koskee vuotta 2018. Silloin yrityksellä ei ollut lainkaan liikevaihtoa, ei myöskään sitä edeltävänä vuotena.

Yhtiön roolina näyttää olleen muiden yhtiöiden omistaminen. Toinen niistä on Channel Finland Oy, joka on tehnyt muun muassa Pentula ja Tassu TV -nimisiä koiraohjelmia Alfa TV:lle.