Lappu luukulle
Korona runtelee erityisesti ravintolayrityksiä. Kriisin aikana yhä useamman konkurssihakemuksen tekee yrittäjä itse.

Turkulaisen Hus Lindman -ravintolan sali oli jo maaliskuun alkupuolella lounasaikaan poikkeuksellisen hiljainen, vaikka oli maanantai. Sama jatkui tiistaina. Ja keskiviikkona. Pian ihmiset alkoivat perua juhla- ja kokousvarauksiaan.
”Se kiihtyi koko viikon. Torstai oli paha päivä”, kertoo ravintoloitsija Henrik Ulfstedt
Torstaina 12. maaliskuuta peruutuksia kertyi 60 000 euron edestä. Se oli sama päivä, jolloin hallitus kielsi yli 500 ihmisen kokoontumiset ja kehotti välttämään lähikontakteja.
Ulfstedt perusti ravintolayrityksensä vuonna 2011, ja viime vuosina hän on avannut uusia paikkoja. Kadun toisella puolella sijaitsee Ulfstedtin kahvila, ja naapurikunta Lietoon avattiin kahvilaravintola viime syksynä. Juuri ennen koronaepidemiaa syntyi vielä uusi yhteistyösopimus turkulaisen Kaupunkikartano Ruokorannan kanssa.
Ministeri puolustaa koronatukien salausta: Muuten kumppanit, tavarantoimittajat ja asiakkaat saisivat tietää vaikeuksista
Business Finlandilta 92 000 euroa koirafirmalle, taustalla petoksista tuomittu – TEM:n muistio varoitti maineriskistä tukien jaossa
Marinin hallituksen hätätuet: Business Finlandin koronarahaa eniten it-alalle ja liikkeenjohdon konsulteille
Toiset saivat jättipotin, toiset hiluja: yksinyrittäjien kohtelu vaihdellut rajusti koronatukien jaossa
Valtio haluaa koronatuen vastineeksi ”uusien liiketoimintojen kehittämistä” – Moni yrittäjä kaipasi rahaa laskujen maksamiseen
If ilmoitti SK:lle, että ravintolayrittäjä voi saada koronakorvauksia vakuutuksesta – veti viikon päästä sanansa pois