Raimo Sailas: Verojen kiristys onnistui yli odotusten

Entisen valtiosihteerin mielestä hallitus on säästänyt surkeasti. Suomi ei kestä nykyistä velkaantumisvauhtia.
Taina Kivelä
Talous 21.11.2014 04:40
Hallitus on valinnut valtiontalouden kroonisen alijäämän korjaamiseen väärät välineet, arvioi valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas (sd). ”Tätä ei ratkaista ottamalla budjettikirja käteen ja katsomalla momentti momentilta, miten sieltä voitaisiin yhteisymmärryksessä vähän raapi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Veronkorotuksia itse kompensoin viemällä entistä enemmän kulutusta verkkokaupan kautta ulkomaille, ja juuri kävin rakkaassa etelänaapurissa kuluttamassa n 500€ joulujuomiin, ruokiin, lahjoihin.

Omalta kohdalta solidaarisuuden raja on nyt ylitetty, eikä luottamusta minkään puolueen kykyihin kääntää maan suuntaa enää ole.
Muutos esim. poliittisten virkanimitysten lopettamisen osalta on pelkkää tyhjää puhetta, suunnitellaan uusia veroja (kilometri, ruuhkamaksut) sen aikaa että luotaisiin uusia tehokkaampia toimintamalleja ja purettaisiin sääntelyä. Maalta puuttuu täysin selviytymisstrategia seuraavan 20v ajalle.

Oma keskipitkän aikavälin suunnitelma on kasvattaa lapset, maksaa asuntovelat ja suunnata ulkomaille. 5-> vuotta ja Morjens!

Jani: Kuules nyt mitä arvoisa Rämsänrannan Ruhtinas, korpikirjailija Ilmari Iki Kianto tuostakin kannanotostasi tuhisisi: ”Missä on ryhtisi, kunnia, työ? Meidän on uudesta luotava maa. Raukat vain menköhöt merten taa.”
Että sillai.

Sanoisin että uudestiluonti alkaa väistämättömältä näyttävän kansallisen konkurssin kautta! Toisaalla lehdessä lukee mitä hallitus on oikeasti tehnyt kestävyysvajeen purkamisen eteen. Ei juuri mitään.

Töitä on tehty ja veroja maksettu puolivälissä eläkeikää jo keskimääräisen hepun koko työuran verran. Ei kiinnosta enää.