Outo ilmiö Helsingissä, uusia ravintoloita kurjuuden keskelle: ”Kun ehdotin kolmannen paikan avaamista, he meinasivat ampua minut”

Helsinkiin avataan tänä syksynä puolensataa uutta ravintolaa samaan aikaan, kun jo olemassa olevat ravintolat taistelevat henkiinjäämisestä. 
Talous 26.11.2020 16:09
Koronasäännöt ovat tehneet ison loven ruokaravintoloihin, joissa suuri osa katteesta tehdään viinipaketeilla sekä alku- ja jälkiruokadrinkeillä. © Marja Airio/Lehtikuva

Helsingin Kluuvissa sijaitseva Bardot-ravintola on 19. marraskuuta niin täynnä asiakkaita kuin se rajoitusten myötä on mahdollista.

Kala- ja äyriäistiski tyhjenee illan mittaan viimeistä Gillardeau-osteria myöten.

Ranskalaistyylinen Bardot on keittiömestari Hans Välimäen uusin ravintola, joka avautui lokakuussa 2020.

Pääkaupungin ravintola-alalla käydään kovaa reviiritaistelua samaan aikaan, kun epidemia runtelee liiketoimintaa. Näyttävimmistä lanseerauksista ovat vastanneet riippumattoman ravintola-alan eli suurten ketjujen ulkopuoliset konkarit, kuten Välimäki.

Uusia ravintoloita avataan tänä syksynä puolensataa.

Ammattilehti Viisi tähteä laski syksyllä 2019, että Helsinkiin avattiin tuolloin 200 uutta ravintolaa. Laskua on siis tullut, mutta silti – 50 uutta ravintolaa on yllättävän paljon, kun suurin osa jo olemassa olevista ravintoloista taistelee eloonjäämisestään. Eduskunnan väliaikaiseksi säätämä konkurssien suoja-aika auttaa yrityksiä pysymään pystyssä.