Bonnierin kallis harharetki Suomeen

Ruotsalainen rahasuku katkaisi melkein koko 2010-luvun jatkuneen raskaiden tappioiden kierteen myymällä MTV:n lopulta Telialle.

talous 10.01.2020 06:00
Kustaa Hulkko
MTV:n uutishuoneessa Helsingissä totutellaan uuteen omistajaan. Yrityskaupassa MTV siirtyi Bonnierilta Telian omistukseen.
MTV:n uutishuoneessa Helsingissä totutellaan uuteen omistajaan. Yrityskaupassa MTV siirtyi Bonnierilta Telian omistukseen. © RONI REKOMAA / LK

Teleoperaattori Telia maksaa vähintään 880 miljoonaa euroa ruotsalaiselle mediayritys Bonnierille Suomen MTV:stä, Ruotsin TV4:sta ja suoratoisto- ja maksukanavayritys C Moresta.

MTV:n osuutta kauppahinnasta ei ole kerrottu. Todennäköisesti se ei ole suuri, sillä vuosina 2012–2018 MTV tuotti tappiota yli 90 miljoonaa euroa.

 

Pohjoismaiden suurin mediayritys Bonnier on perinteinen, mutta pieleen menneiden investointien kolhima perheyritys. Perustajana pidetään saksanjuutalaisen pankkiirisuvun jälkeläistä Gerhard Bonnieria, joka muutti Tanskaan 1801 ja ryhtyi kirjakauppiaaksi ja kirjankustantajaksi. Pian hän laajensi toimintaansa Ruotsiin, ja vähitellen suku ruotsalaistui.

Konsernilla on hallussaan joukko johtavia ruotsalaisia sanomalehtiä, kuten iltapäivälehti Expressen, maan suurin tilattava päivälehti Dagens Nyheter ja Dagens Industri, Ruotsin Kauppalehti.

Sisältö