Millainen mies on Stora Enson jättävä Jouko Karvinen?

SK:n arkistoista: Toimitusjohtaja ei aio koskaan jäädä eläkkeelle.
Talous 24.4.2014 18:00
Toimitusjohtaja Jouko Karvinen Stora Enson tulosjulkistustilaisuudessa Helsingissä 5. helmikuuta 2014. © Vesa Moilanen / Lehtikuva

Metsäyhtiö Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen ilmoitti viime keskiviikkona eroavansa yhtiön johdosta. Karvisen kaudella metsäyhtiö on pyrkinyt eroon vanhasta, se esimerkiksi myi kalliilla ostetut Pohjois-Amerikan toimintonsa ja lopetti myös sellu- ja paperitehtaita. Uusi vanhan tilalle jäi kuitenkin löytämättä.

Karvinen nousi Stora Enson johtajaksi keväällä 2007, kolme vuotta myöhemmin SK julkaisi metsäjohtajasta henkilökuvan. Juttu on julkaistu Suomen Kuvalehden numerossa 22/2010.

 

Äiti toivoi, että minusta tulee pappi, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen. ”Pappi minusta oikeastaan tulikin.”

Matkasaarnaaja olisi ehkä tarkempi nimitys, sillä hän on aina matkalla jonnekin Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Koti hänellä on Englannin maaseudulla.

Stora Enso on perinteinen suomalais-ruotsalainen metsäteollisuusyhtiö, jonka pääkonttori on Helsingin Kanavarannassa, siinä Alvar Aallon suunnittelemassa marmorikuutiossa, jota tasapuolisesti vihataan ja rakastetaan.