Lomaosakekauppias jätti entisen ja myöntää nyt: ”Osa syytöksistä pitää paikkansa”

Matkailun parissa pitkään toiminut Vesa Tengman varoittaa alan yrityksiä liiallisista investoinneista.
Talous 5.12.2020 08:30
Vuonna 1998 Vesa Tengman (oik.) kertoi Vuokatissa Katinkullan kehittämisohjelmasta. Tengmanin johtama Lomapörssi Oy oli juuri ostanut lomakeskuksen omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalilta. Myöhemmin Lomapörssi muuttui Holiday Clubiksi. © Teijo Määttänen/Lehtikuva

Etätyö on tyhjentänyt Lomallo Oy:n Helsingin konttorin. Paikalla on vain kauppaneuvos Vesa Tengman, joka joutuu työskentelemään tänään kädet savessa, ”hands-on”.

”Opettelin käyttämään kahvinkeitintä. Kelpaako neuvoskahvit?”

Muutaman vuoden muun muassa kilpailukiellon vuoksi työelämästä syrjässä ollut lomaosakekaupan konkari palasi vuoden 2020 alusta mukaan matkailuliiketoimintaan. ”Paluu tekemään sitä, minkä osaan, tuntuu hyvältä.”

Tengman työskenteli aiemmin pitkään lomaosakeyhtiö Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtajana. Nyt Tengman on hallituksen puheenjohtaja Lomallossa, jota hän kuvailee "uuden ajan konseptiksi". Tengman ei myy enää lomaosakkeita, vaan jäsenyyttä matkailuklubissa.

”Maailma muuttuu. Nyt ihmiset haluavat kaikessa nopeutta ja joustavuutta. Kiinteisiin, vuodesta toiseen samana toistuviin lomaviikkoihin perustuva osake ei ole tätä päivää. Suurin osa ihmisistä haluaa vaihtelua.”