Kilpaileva palvelu perustuu digisovittimeen

Talous 20.2.2008 09:57

TVkaista ei ole ainoa yhtiö, joka tarjoaa internetin kautta toimivaa tallennuspalvelua.

Kilpaileva Saunalahden Saunavisio poikkeaa kuitenkin TVkaistasta yhdessä suhteessa: Saunavision asiakkaat saavat koteihinsa televisioon kytkettävän digisovittimen. Se ei kuitenkaan ole tavallinen omaan muistiinsa tallentava digiboksi, vaan se nauhoittaa katselijan valitsemat ohjelmat internetissä sijaitsevalle verkkopalvelimelle.

TVkaistan asiakas ei saa kotiinsa mitään lisälaitteita: hän vain ruksii yhtiön verkkosivuilta minkä kanavien ohjelmia haluaa, ja tallennus tapahtuu yhtiön tiloissa olevalla koneella.

Kummallakin palvelulla nauhoitetut ohjelmat katsotaan internetin kautta omalla kotitietokoneella. Kuvan laatu riippuu käytettävissä olevan internet-yhteyden nopeudesta.

Saunalahden palvelu tarjoaa tallennustilaa noin 2 500 tunnin edestä. TVkaistan muistissa ohjelmat säilyvät kaksi viikkoa, eikä tallennettavien ohjelmien määrällä ole ylärajaa. Jos niitä haluaa katsoa kauemmin, voi ohjelman ladata verkosta tietokoneelle ja polttaa vaikkapa dvd-levylle.

Saunavisiota ainakaan toistaiseksi ole nostettu esille ongelmatapauksena, vaikka se poikkeaakin kilpailijastaan lähinnä vain siinä, että sen käyttäjät saavat kotiinsa fyysisen laitteen, johon he ohjelmoivat mitä haluavat tallentaa.

(STT)