Jokereiden Minskin-matkan kritiikki yltyy: joukkueelta vaaditaan tunnuksia ja nimeä pois

Kannattajat ovat raivoissaan Valko-Venäjälle matkaavalle joukkueelle. Jokereiden nimi ja logo ovat junioritoiminnasta vastaavan yhdistyksen omaisuutta.
Talous 3.9.2020 12:06
Jokerit siirtyi vuonna 2014 pelaamaan KHL-sarjaa. Harry Harkimo myi Helsingissä sijaitsevan Hartwall Areenan Gennadi Timtshenkolle ja Rotenbergin perheelle. © Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Jääkiekkojoukkue Jokereiden kannattajat ovat käynnistäneet kampanjan, jonka tavoitteena on viedä KHL:ssä pelaavalta miesten edustusjoukkueelta pois oikeus käyttää seuran tunnuksia.

Vaatimus pohjaa kiistaan, jossa Jokereiden koetaan joutuneen venäläisen jääkiekkoliigan talutusnuoraan ja menettäneensä itsenäisyytensä. Merkkinä tästä on muun muassa suomalaisjoukkueen pelimatka sisällissodan partaalla horjuvalle Valko-Venäjälle.

Jokereiden logo on Helsingin Jokerit ry:n omaisuutta. Yhdistys pyörittää lähinnä Jokereiden junioritoimintaa, kun taas siitä täysin erillinen Jokerit Hockey Club Oy on KHL:ssä pelaavan joukkueen taustalla.

Jokerit aikoo pelata tänään 3. syyskuuta Valko-Venäjällä Dinamo Minskiä vastaan. Se on herättänyt kannattajat vaatimaan yhdistykseltä Adressit.com-palvelussa Jokereiden tuotenimen käytön kieltämistä.