Eilispäivän miehet ulos pörssiyhtiöiden hallituksista

Talous 26.4.2010 06:30

Hallitus2

Pörssiyhtiöiden hallitukset alkavat olla tältä keväältä valittu. Toivottavasti yhtiökokousedustajat tiesivät, mitä tekivät.

Vaikka niin kutsuttu listayhtiöiden hallinnointikoodi onkin Suomessa viime vuosina kiistatta kehittynyt, niin joitain perisuomalaisia erityispiirteitä nykykäytännössä on vielä jäljellä.

Hämmennystä herättävin on nimitysvaliokuntien valinta. Suomessahan se tapahtuu sisäsiittoisesti siten, että hallitus käytännössä valitsee jäsenet keskuudestaan.

Suomessakin on aika ajoin keskusteltu niin kutsutun Ruotsin mallin käyttöönotosta. Naapurimaassa nimitysvaliokunnan muodostavat yhtiön suurimpien omistajien edustajat. Tälle uudistukselle ei aika ole meillä ollut vielä kypsä, sillä kukapa haluaisi luopua oikeudesta ehdottaa itse itseään.

Toinen läpinäkyvyyttä lisäävä uudistus olisi se, että yhtiökokoukselle alettaisiin raportoida uudelleen valittaviksi ehdotettujen hallituksen jäsenten aikaisemmasta toiminnasta. Nyt hallituksen arvioinnin tulokset jäävät vain hallituksen tietoon.

Pörssiyhtiöiden hallinnosta käytyä keskustelua on viime vuodet hallinnut tasa-arvotaistelu. Naiskiintiöitä on niin vaadittu kuin vastustettukin.

Naisten edustus ei ole vielä kunnossa, mutta oikeansuuntaista kehitystä tuntuu tapahtuneen. Ainakin Keskuskauppakamarin tiedote (15.3.) huokuu tyytyväisyyttä, kun siinä todetaan, että Suomessa on vältytty listayhtiöiden hallituspaikkoja koskevalta kiintiölainsäädännöltä, kun elinkeinoelämä on aktiivisesti edistänyt asiaa itsesääntelyn kautta.

Tulevaisuutta tekemään

Jos itsesääntelyn voimaan voi uskoa myös jatkossa, niin olisiko aika kääntää keskustelu sukupuoliasioista vaihteeksi vaikka tulevaisuuteen.

Olisiko syytä keskustella esimerkiksi siitä, löytyykö hallituksista riittävästi asiantuntijoita, jotka ymmärtävät myös huomispäivän liiketoiminnan perusteet. Ei siis pelkästään heitä, jotka ovat hankkineet kannuksensa savupiipputeollisuuden aikakaudella.

Kokemusta toki tarvitaan, mutta jos toimialan liiketoimintaympäristö on mennyt kokonaan uusiksi, niin millä eväillä vanhan liiton miehet uudessa bisnesympäristössä pärjäävät?
Parhaita esimerkkejä tällaisista totaalisen muutoksen kouriin joutuneista toimialoista taitavat olla metsäteollisuus ja media.

Toimivalle johdolle eilispäivää elävät hallitukset ovat vaikea rasti. Kukaan ei ymmärrettävistä syistä halua purkaa julkisesti turhautumistaan. Onhan niitä muitakin tapoja hankkia potkut.

Hallitusammattilaiset ry:n julkaiseman Board News -lehden pääkirjoituksessa todettiin taannoin osuvasti, että jos yhtiöiden hallituksista poistettaisiin kaikki epäpätevät miehet, niin sinne syntyisi paljon tilaa niin päteville naisille kuin miehillekin.

Jos tuota ajatuskulkua rohkenisi hieman jatkaa, niin kuinkahan paljon paikkoja vapautuisikaan, jos hallituksista vielä poistettaisiin kaikki eilispäivän miehet.

Kuvitus Janne Tervamäki