Täällä leivotaan Suomen paras leipä

Kesämatkalla: Koivulahden mestarileipomo joutuu karsimaan myyntiä, koska yritys ei halua laajentua.

Julkaistu yli kolme vuotta sitten

KESÄMATKALLA – Vaasan kauppahallin kahvilaa vuosia pyörittänyt Maria Vestergård sai vuonna 2010 idean. Hän päätti perustaa Pohjanmaalle leipomon, joka erikoistuisi ruotsalais- ja eurooppalaistyyppisiin leipiin ja muihin leipomotuotteisiin, jotka tehtäisiin käsityönä lähialueella tuotetuista raaka-aineista.

“Olen matkustellut paljon Ruotsissa, lähinnä Tukholman alueella. Siellä on paljon ihania leipomoita, joilla on pieni valikoima, ja jotka tekevät kaiken itse. Vaasassa ei ollut sellaisia”, Vestergård sanoo.

Maria Vestergård päätti ryhtyä yrittäjäksi jo opiskellessaan hotelli- ja ravintolaesimieheksi Vaasassa. Hän pyöritti jonkin aikaa Vaasan kauppahallin kahvilaa ja myi sen uudelle yrittäjälle päätettyään perustaa leipomoliikkeen.

Sopiva paikka löytyi syksyllä 2011 Vestergårdin kotikylän naapurista Koivulahdesta, joka sijaitsee Vaasan ja Kokkolan välisen maantien varressa. Koivulahden osuuskaupan tilat olivat olleet tyhjillään jo monta vuotta. Nyt niissä toimii Vestergårdin leipomo-kahvila Aroma Bageri & Konditori.

Vestergård suhtautuu “intohimoisesti leipään ja leivonnaisiin”. Aroman kysytyin tuote ovat ruotsalaisen huippukokin Stefan Bergin kanssa kehitetyt hapanjuurileivät, jotka leivotaan kiviuunissa. Valikoimasta löytyy myös makeita marjapiirakoita, kakkuja sekä erilaisia konvehteja.