Perhe on paras

ruoka

Suomen suurinta kala-alan konsernia pyöritetään keittiön pöydän ääressä.

Teksti
Ilkka Pernu
Kuvat
Marjo Tynkkynen
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Joka lauantai Ulla-Maija Hukkanen herää viiden jälkeen, pari tuntia ennen kuin Kalaneuvoksen oma myyntiauto kurvaa Vammalan torille. Hän on edellisiltana suolannut kaikki myynnissä olevat graavilohet ja -siiat.

Joulukuun ensimmäisenä lauantaina hän saapuu kahdeksan maissa, vaikka ei hänen kyllä enää tarvitsisi palella torilla.

”Nyt kun toi on noin suurta, ei se ole niin tärkeää. Mutta on ilo olla, kun kauppa käy ja myy hyvää tavaraa. Pukeudun joka lauantai torivaatteisiin, vaikka voisin olla vain hieno rouva.”

Iltapäivällä, kun myynti hiljenee, hän ajaa kotiin, riisuu villasukat, fleecen ja villamyssyn ja laittaa korviin timanttikorvakorut. Illalla on Pirkanmaan yrittäjien 80-vuotisjuhlat.